Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις από τον διεθνή Τύπο για την ομοφοβική επίθεση

Τα νέα βίντεο της ομοφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους πλαισιώνουν τις εξελίξεις από τα δικαστήρια της πόλης που μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες και τις αντιδράσεις που συνεχίζονται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με ορισμένα από τα μεγαλύτερα και πιο έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία να αφιερώνουν χώρο και χρόνο στα γεγονότα.

Από τα 21 άτομα που συνελήφθησαν, τα 12 ήταν ανήλικα παιδιά που το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. Παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι 9 που οδηγήθηκαν σήμερα στη Δικαιοσύνη, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Μαρτίου.

Θεσσαλονίκη: Πως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την ομοφοβική επίθεση

Στο σύνολό τους τα διεθνή ΜΜΕ που προβάλουν το θέμα κάνουν λόγο για ανησυχητικές εικόνες στην Ελλάδα του 2024 που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Μεταδίδουν εικόνες από τα όσα έγιναν στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης και φιλοξενούν δηλώσεις των δύο ατόμων που δέχτηκαν επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο 20χρονα παιδιά, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, άρχισαν να δέχονται απρόκλητα φραστικές επιθέσεις και αντέδρασαν. Πολύ γρήγορα βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν όχλο.

Στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου τονίζεται πως οι δύο νεαροί δέχτηκαν επίθεση χωρίς να προκαλέσουν και χωρίς να ενοχλήσουν κανέναν. Απλά, όπως επισημαίνεται, επειδή σε κάποιους δεν άρεσε η εικόνα τους.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, οι 20 που ξεκίνησαν το επεισόδιο γίνονται 30 και οι 30 εκατοντάδες, με τους νεαρούς να τους φτύνουν, να τους πετούσαν μπουκάλια και να επιχειρούν να τους λιντσάρουν.

Τα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας βρήκαν καταφύγιο σε ένα κατάστημα εστίασης και απέφυγαν τα χειρότερα. Ο ένας από τους δύο νεαρούς τραυματίστηκε στο κεφάλι, με τα πνεύματα τελικά να ηρεμούν αργότερα, όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί.

Οι αντιδράσεις για την επίθεση συνεχίζονται, με τα βίντεο που ανεβάζουν στο διαδίκτυο περαστικοί από την πλατεία Αριστοτέλους τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου να πληθαίνουν και να τροφοδοτούν συζητήσεις για τα όσα έγιναν στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: Δυο συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Στη σύλληψη δυο ανδρών, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν αστυνομικοί στο Ηράκλειο και στα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου. Στη μια περίπτωση 40χρονος αλλοδαπός που παρ...

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δυνατότητα επεμβάσεων από ιδιώτες ιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία

Κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία. Η τροπολογία κατ...

Πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Μαΐου και το τι περιμένουμε από αυτή, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης....

Φόρτωση άρθρων...