Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου ανεμβολίαστου

Εισαγγελική έρευνα αναμένεται να γίνει για τον θάνατο 21χρονου στη Θεσσαλονίκη από κορωνοϊό.

Έπειτα από καταγγελίες ότι ο 21χρονος δεν μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο από τους γονείς του παρά τις εισηγήσεις των γιατρών και πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς του διαψεύδουν τον ισχυρισμό αυτό, ενώ όλα τα μέλη της οικογενείας του νεαρού είναι ανεμβολίαστα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο άτυχος νέος είχε ήπια υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί.

Η κατάστασή της υγείας του νεαρού άνδρα επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να παρουσιάσει θρομβώσεις, στη συνέχεια πνευμονική εμβολή, έμφραγμα του μυοκαρδίου και να αφήσει την τελευταία του πνοή. Μεγάλη μάχη έδωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο νεαρός κόλλησε κορωνοϊό και παρέμενε στο σπίτι χωρίς οι γονείς να ζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια. Όταν η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο τότε ζητήθηκε η ιατρική φροντίδα. Συγκεκριμένα, το παιδί κόλλησε κορωνοϊό αρχές Σεπτεμβρίου και στις 16 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και προ οκταημέρου εισήχθη στην εντατική και διασωληνώθηκε.

Ο 21χρονος ήταν υπέρβαρος και έπασχε από άσθμα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο νεαρός πέθανε, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακ...

Φόρτωση άρθρων...