Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 39χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα διαρρήκτη – Τι είπε

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 39χρονος, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 37χρονο διαρρήκτη.

Ο 37χρονος επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του 39χρονου, στο Νέο Ρύσιο, τότε εκείνος πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Σε βάρος του 39χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. η δεύτερη πράξη επειδή δεν τήρησε τους κανόνες φύλαξης της καραμπίνας την οποία κατέχει νόμιμα).

Ο 39χρονος, που δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εργάζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αναβολή και το αίτημα του έγινε δεκτό, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος ισχυρίστηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

«Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απειλή γι’ αυτό πυροβόλησα» δήλωσε δια του συνηγόρου του, προσθέτοντας ότι άκουσε πρώτα τον σκύλο του να γαβγίζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη να επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Φόρτωση άρθρων...