Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 40χρονος που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γατάκι

Ελλάδα

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι, στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο 40χρονος επανάλαβε -όπως και προανακριτικά- ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και αρνήθηκε την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται περί «φόνου ζώου συντροφιάς».

Η ταυτοποίηση του 40χρονου έγινε από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος, που είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου και δικηγόρος, αμφισβήτησε το περιεχόμενο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Η υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από την καταγγελία που έκανε φιλοζωική οργάνωση στις Αρχές, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου, επί της οδού Ερμού.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, καταγράφεται ο δράστης να κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, να πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια να το συνθλίβει με το πόδι του. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απεργία την 1η Μαΐου σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό

Απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς για την Τετάρτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς...

Φόρτωση άρθρων...