Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επί 1,5 ώρα έκαναν ανάνηψη στον 18χρονο που υπέστη ανακοπή ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται ο 18χρονος που κατέρρευσε χθες στη διάρκεια φιλικού αγώνα σε γήπεδο 5Χ5 στις εγκαταστάσεις του Ηρακλή επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των γηπέδων Αλέξανδρο Σάμπα, η παρέα των νεαρών έφτασαν περίπου στις 5 το απόγευμα στο χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο και λίγα λεπτά μετά το «ζέσταμα» ο 18χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να καθίσει στον πάγκο. Σε λίγο ένιωσε καλύτερα και είπε ότι θα παίξει στον αγώνα. Ο υπεύθυνος του χώρου δέχθηκε λίγη ώρα μετά κλήση με την οποία τον ενημέρωσαν ότι ο νεαρός είχε λιποθυμήσει. Έτρεξε στο σημείο είδε το παιδί ξαπλωμένο στον πάγκο και άμεσα φέρνουν τον απινιδωτή.

Οι παρόντες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με απινιδωτή, ενώ κάλεσαν άμεσα και το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο σημείο.

Όλη η διαδικασία αυτή κράτησε περίπου μιάμιση ώρα με τους διασώστες να προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή και τους φίλους του να είναι πολύ αναστατωμένοι.

Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, ο 20χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στην οποία και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Φόρτωση άρθρων...