Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση στον ΟΣΕ για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Ελλάδα

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του διακόνου, εντός του κτιρίου του ΟΣΕ, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.

 Η επιλογή του χώρου του ΟΣΕ σύμφωνα με ενημέρωση της μητρόπολης έχει σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του επιβατικού τρένου, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

«Αδιάκοπα θα μνημονεύουμε όλους όσους αγαπάμε. Η αγάπη μπορεί να καταργήσει το θάνατο. Κόλαση είναι να μην αγαπάς και να μη σε αγαπούν. Παράδεισος είναι η ενότητα και η αγάπη μας», δήλωσε στους πιστούς ο μητροπολίτης Βαρνάβας μετά το πέρας της τελετής.

«Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας. Κύρια δουλειά της εκκλησίας είναι να μνημονεύει. Η δύναμή της είναι η θύμηση και η θύμηση ενεργοποιείται από την αγάπη. Ό,τι αγαπάς αυτό θυμάσαι», όπως πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πίστη και τη δύναμη της για την εκκλησία, ο μητροπολίτης Βαρνάβας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι είναι άραγε πίστις; Πίστη είναι άνευ όρων παράδοση στο σχέδιο του Θεού, είναι εμπιστοσύνη. Όμως η αδυναμία της πίστης χαρακτηρίζει τους περισσότερους από μας. Θα λέγαμε η αδυναμία η δική μας καθώς ανταμώνει με τη δύναμη του Θεού, οριοθετεί την πίστη. Πίστη είναι το μάτι μας που είναι θολό και δακρυσμένο. Πίστη θαρρείς είναι το χέρι μας που τρέμει. Πίστη είναι όταν το πόδι μας θαρρείς δεν βηματίζει σταθερά και σερνόμαστε στης απιστίας το χώρο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: Τι εξετάζουν οι αρχές για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα - «Του καρφώθηκε στα πλευρά», λέει φίλος του

Τα αίτια πίσω από την τραγωδία με θύμα έναν 33χρονο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα ψάχνουν οι αρχές του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Το τραγικό περι...

Φόρτωση άρθρων...