Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Mπαίνει «φρένο» στη δεύτερη φάση της επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου - Παραμένουν ως έχουν τα δρομολόγια

Ελλάδα

Πηγαίνει πίσω το χρονοδιάγραμμα της πλήρους επαναλειτουργίας όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.

Αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, επρόκειτο να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου, με την επανεκκίνηση του τμήματος του Προαστιακού «Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, δεν θα ξεκινήσει το εν λόγω τμήμα του Προαστιακού ούτε και τα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Δράμα, Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο). Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο πως ούτε το τμήμα Βόλος – Μηλιές λειτουργεί.

Ποια δρομολόγια γίνονται κανονικά

Συνεπώς, φαίνεται πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο συγκεκριμένα τμήματα του προαστιακού δικτύου, τα οποία έχουν ήδη επανεκκινήσει από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου. Τα τμήματα αυτά είναι:

  • Πειραιάς – Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Αεροδρόμιο
  • Κάντζα – Λιόσια
  • Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα
  • Κάτω Αχαΐα – Πάτρα και
  • Πάτρα – Ρίο.

Παράλληλα, λειτουργεί και ένα τμήμα του τουριστικού δικτύου:

  • Διακοφτό – Καλάβρυτα
  • Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο.

 Αγνωστο είναι επίσης τι θα γίνει και με τις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές καθώς, ενώ αρχικά ξεκίνησαν τα δρομολόγια των εμπορευμάτων από την Hellenic Train και την Goldair Cargo, η πρώτη από τις δύο σταμάτησε ξανά να εκτελεί εμπορευματικά δρομολόγια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το σίγουρο είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ, οι σιδηροδρομικοί έχουν σκληρύνει τη στάση τους και ζητούν να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου, προτού αυτό επαναλειτουργήσει.

Από τη μεριά του ΟΣΕ, έχουν ήδη ξεκινήσει εργολαβίες για την αποκατάσταση του φωτισμού σε τρεις σήραγγες: στον Πλαταμώνα, στα Τέμπη και σε μία εκ των δύο σηράγγων στο Κιάτο.
Τέλος, ο ΟΣΕ διέθεσε 30 φορητά συστήματα GSM-Railways στη Hellenic Train ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η επικοινωνία στο δίκτυο. Όμως, ούτε αυτό έγινε δεκτό από τους εργαζόμενους, οι οποίοι ισχυρίζονται πως αυτά τα συστήματα δεν είναι πιστοποιημένα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: Τι εξετάζουν οι αρχές για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα - «Του καρφώθηκε στα πλευρά», λέει φίλος του

Τα αίτια πίσω από την τραγωδία με θύμα έναν 33χρονο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα ψάχνουν οι αρχές του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Το τραγικό περι...

Φόρτωση άρθρων...