Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», η οποία πιθανότατα ξεκίνησε από τσιγάρο ή έκρηξη (Video&Photos)

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που ξέσπασε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.  Το άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακόμα, ένα άτομο έχει διασωληνωθεί και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν με εγκαύματα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο με έντεκα οχήματα και 30 άνδρες.

Στην συγκεκριμένη κλινική βρίσκονται 20 ασθενείς, οι περισσότεροι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» - Εντοπίστηκε νεκρός

 

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί σε πτέρυγα covid στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» διερευνά το ανακτριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ασθενών, ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη από κινητό νοσηλευόμενου πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Ο διευθυντής της κλινικής covid, Διαμαντής Χλώρος, ανέφερε ότι «ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά».

Σύμφωνα με τον Διαμαντή Χλώρο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής. Συγκεκριμένα, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος ήταν με μάσκα οξυγόνου, άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά η οποία πάρα πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στην υπόλοιπη πτέρυγα.

Η πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή βοήθησε στην απομάκρυνση ασθενών και ιατρικού προσωπικού. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλους χώρους είτε του ίδιου νοσοκομείου ή σε άλλα.

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Φόρτωση άρθρων...