Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Καθηγητής γυμνασίου καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η δικογραφία περιελάμβανε οκτώ μαθήτριες γυμνασίου, στις οποίες ο 66χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα». Είχε προηγηθεί αναφορά των γονιών τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου οι καταγγέλλουσες έφηβες (ηλικίας τότε 14 με 15 ετών) εξετάστηκαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στις καταθέσεις τους φαίνεται να κατήγγειλαν - μεταξύ άλλων - ότι ο καθηγητής τούς απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες που βίωσαν. Επιπλέον, οι ίδιες τον κατήγγειλαν ότι προέβη σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Προκάλεσαν δε, αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα τού συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος που κορυφώθηκαν σε καταλήψεις.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος καθηγητής και υποδιευθυντής του συγκεκριμένου γυμνασίου (τέθηκε σε αργία μετά την παραπομπή του σε δίκη) χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως ψευδείς. «Αυτές οι ενέργειες δεν είναι του χαρακτήρα μου, ούτε της ηλικίας μου. Είναι χυδαίες, ακραίες και απαράδεκτες» είπε για τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. Ο ίδιος απέδωσε τα όσα ανέφεραν οι μαθήτριες στην αυστηρότητα που τον διέκρινε ως εκπαιδευτικό σε πειθαρχικά ζητήματα και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «στυλοβάτη» του σχολείου. Πρόσθεσε δε, ότι παρατηρούσε πολλές μαθήτριες όταν εμφανίζονταν καθυστερημένα στο μάθημα ή όταν έκαναν «κοπάνα», ενώ ο ίδιος - όπως ανέφερε - πρωτοστατούσε για να λήξουν καταλήψεις που γίνονταν στο σχολείο. «Για όλα αυτά γινόμουν δυσάρεστος. Εάν αμαύρωναν εμένα θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν […] Αυτά πληρώνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την απαλλαγή του είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της χαρακτήρισε υποκινούμενες τις καταγγελίες. Υπέδειξε - μάλιστα - ως υποκινητή συγκεκριμένο μαθητή του σχολείου, ο οποίος είχε τιμωρηθεί κατά το παρελθόν από τον κατηγορούμενο καθηγητή για πειθαρχικό παράπτωμα.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν οι καταγγέλλουσες που όμως δεν εξετάστηκαν, κατά την αποδεικτική διαδικασία, παρά μόνο διαβάστηκαν οι καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία. Στην ίδια αίθουσα παραβρέθηκαν και συνάδελφοι του καθηγητή εκφράζοντάς του την συμπαράστασή τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακ...

Φόρτωση άρθρων...