Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βασανισμό ανάπηρου σε μονάδα φροντίδας – Δύο συλλήψεις

Ελλάδα

Καταγγελία για βασανιστήρια ΑμεΑ σε μονάδα φροντίδας στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σε δύο συλλήψεις. Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήματα, καθώς ερευνάται αν η μονάδα είχε αδειοδοτηθεί, ενώ ο 44χρονος που συνελήφθη φέρεται να στερείτο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης, έπειτα από την καταγγελία, εντόπισαν και συνέλαβαν ξημερώματα σήμερα Σάββατο, δύο άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση έκθεσης και σωματικής βλάβης ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας.

Πρόκειται για δύο άντρες, 56 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Τι αναφέρει η καταγγελία
Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερείτο υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα, δεν του χορηγείτο επαρκής σίτιση, με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Ο 56χρονος εμφανιζόταν ως υπεύθυνος του χώρου, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερείτο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Φόρτωση άρθρων...