Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη δέκα ετών σε 69χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος γυναίκας με νοητική υστέρηση

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 69χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε επειδή ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 38χρονης με νοητικά προβλήματα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό, ενώ μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου και άρχισε να ερευνάται πέρσι τον Φεβρουάριο, έπειτα από καταγγελία που έκανε η μητέρα της 38χρονης. Τα όσα κατήγγειλε επιβεβαίωσε και η κόρη της, εξεταζόμενη παρουσία ψυχολόγου.

Στην απολογία του, ο 69χρονος χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία, την οποία απέδωσε στις προβληματικές σχέσεις που -όπως ανέφερε- έχει με κατοίκους της περιοχής. Ισχυρίστηκε πως απώτερος στόχος είναι να τον πλήξουν προσωπικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Φόρτωση άρθρων...