Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους Αφγανούς – Συνελήφθη ένας δράστης

Μία υπόθεση ομηρίας αποκαλύφτηκε στη Θεσσαλονίκη. Τρεις Πακιστανοί κρατούσαν όμηρους τρεις Αφγανούς. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός εκ των τριών δραστών. Πρόκειται για έναν 24χρονο Πακιστανό.

Οι Αστυνομικοί  του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν και έναν 25χρονο, ενώ οι δύο συνεργοί τους αναζητούνται.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, εκβίασης και απείθειας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας.

Στο σπίτιεντοπίστηκε ο 24χρονος, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει σκαρφαλώνοντας από το μπαλκόνι της οικίας στην ταράτσα της οικοδομής και εν συνεχεία σε παρακείμενες ταράτσες.

Ακόμα, μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί από το Αφγανιστάν οι οποίοι κατά δήλωση τους είχαν εισέλθει στη χώρα προ έξι ημερών και κρατούνταν παρά τη θέληση τους, με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, από τον 24χρονο και τους συνεργούς του ενώ ζητούσαν το ποσό των 3.000 ευρώ (έκαστος) από τις οικογένειες τους για την απελευθέρωση τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ναύπακτος: Τα βεγγαλικά και ο φλεγόμενος σταυρός στο λιμάνι στην περιφορά των Επιταφίων

Εντυπωσιακές εικόνες στη Ναύπακτο πριν και κατά την περιφορα των δύο Επιταφίων που ξεκίνησαν από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για να...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η 49χρονη του κατάφ...

Φόρτωση άρθρων...