Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι τρεις που εκβίαζαν για διαγωνισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έπειτα τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι με επίκεντρο διαγωνισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να μείνει εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η φερόμενη εγκληματική τους δράση περιελάμβανε ακόμη έναν εμπρησμό αυτοκινήτου, φθορές και μία ληστεία.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό με αντικείμενο τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας προσφορά ύψους 280.000 ευρώ.

Κατά τη δικογραφία, ο ίδιος απειλούσε τον ανταγωνιστή του για να μην κάνει ένσταση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και για να μην συμμετάσχει με προσφορά σε δεύτερο διαγωνισμό, με ανάλογο αντικείμενο, που επρόκειτο να προκηρυχθεί.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ως «ιθύνων νους» των αποδιδόμενων στην ομάδα εγκληματικών πράξεων, για τη διαλεύκανση των οποίων οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων.

Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, στη δικογραφία βρίσκονται δύο ακόμη άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ένας 29χρονος έγκλειστος στις φυλακές (οι υπόλοιποι είναι ηλικίας 30, 33 και 26 ετών).

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν σχέση με τις καταγγελίες. Όμως, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που τους «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα στις Εθνικές Οδούς, γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πα...

Φόρτωση άρθρων...