Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός δολοφόνησε τον γαμπρό και έπειτα σημάδεψε τον γιο του - «Θα σε σκοτώσω και εσένα»

Ελλάδα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων πήγε ο γιος του ζευγαριού που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του γαμπρού του στην Αγία Βαρβάρα. 

Ο γιος αντικρούει τους ισχυρισμούς του πατέρα του, που προφυλακίστηκε μαζί με τη συνεργό, σύζυγό του, ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του γαμπρού του.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του γιου, ο πατέρας του έστρεψε το όπλο και κατά πάνω του.

«Είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει ''τον σκότωσα τον Π...''. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπάει στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει. Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι ''τι έκανες ρε;'' εκείνος έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε ''θα σε σκοτώσω κι εσένα''.

Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι. Εκ των υστέρων η πεθερά μου που βρισκόταν στο διαμέρισμά μου, βγήκε στο μπαλκόνι με τη σύζυγό μου κι είπε ότι νομίζει πως ο πατέρας μου πυροβόλησε και τρίτη φορά στον αέρα. Εγώ δεν τον άκουσα γιατί είχα μπει μέσα για να καλέσω την άμεση δράση», είπε στο Mega ο άνδρας. 

«Οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου», επισημαίνει ο γιος του δράστη για να προσθέσει σε άλλο σημείο:  «Ο πατέρας μου θεωρώ ότι το είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και γι' αυτό έφερε και το όπλο από τη Σπάρτη. Η δε μητέρα μου θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφασή του με την προτροπή και τη συμπεριφορά της».

«Όσες φορές μιλούσα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο άκουγα τη μητέρα από μέσα σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβρη του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για πέντε-έξι ημέρες και ξαναφεύγουν. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 13 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν» τόνισε ο γιος του δράστη.

Για την αδερφή του είπε τα εξής: «Γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται ή θα είναι έξω. Επίσης γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με τη σύζυγό μου γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού όπως και έγινε».

«Επειδή έχαναν τον έλεγχο δημιούργησαν όλη αυτήν την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών»

Για τους ισχυρισμούς των προφυλακισθέντων περί κακοποίησης των εγγονιών τους είπε: «Μέχρι πριν τρία χρόνια οι σχέσεις τους ήταν καλές και το ζευγάρι άφηνε τα παιδιά στους παππούδες. Ωστόσο, οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Τότε, μετά από δική μου προτροπή βρήκαν μια γυναίκα για να κρατάει τα παιδιά μέχρι που αραίωσαν τις σχέσεις με τους παππούδες. Οι γονείς μου θεώρησαν ότι γι' αυτό έφταιγε ο γαμπρός μου και έγιναν εχθρικοί απέναντί του. Θεωρώ ότι επειδή έχαναν τον έλεγχο δημιούργησαν όλη αυτήν την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών με σκοπό να πάρουν εκείνοι την επιμέλεια. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους μου το είχαν πει ρητώς».

Ο γιος του ζευγαριού που προφυλακίστηκε υπογράμμισε τα εξής για το αιματηρό περιστατικό: «Είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει ''τον σκότωσα τον Π...''. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπάει στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει. Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι ''τι έκανες ρε;'' εκείνος έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε ''θα σε σκοτώσω κι εσένα''. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι. Εκ των υστέρων η πεθερά μου που βρισκόταν στο διαμέρισμά μου, βγήκε στο μπαλκόνι με τη σύζυγό μου κι είπε ότι νομίζει πως ο πατέρας μου πυροβόλησε και τρίτη φορά στον αέρα. Εγώ δεν τον άκουσα γιατί είχα μπει μέσα για να καλέσω την άμεση δράση. Η μητέρα μου είχε κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν κίνηση να επιτεθεί στην αδερφή μου και μάλιστα τον Σεπτέμβρη του 2023 της είχε πετάξει ένα ποτήρι. Σχετικά με τη μητέρα μου, αφού είδε τον πατέρα μου, να βγαίνει με το όπλο έξω ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έλεγε ''Πού πας;'' ''Τι κάνεις;''. Αντίθετα η μητέρα μου τον προέτρεψε να ρίξει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης της 60χρονης στη Δίρφυ - Καρέ καρέ οι προσπάθεια των διασωστών

Μια ακόμα επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης έφεραν εις πέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ευβοίας που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την πολυτραυματία ορειβάτη που όπως είχε αποκαλύψει το e...

Φόρτωση άρθρων...