Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα με κακουργήματα οι οκτώ συλληφθέντες στα επεισόδια

Ελλάδα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Πέμπτη (10/11) οι οκτώ συλληφθέντες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας από συλλογικότητες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία, οι νεαροί κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση έχουν αποδοθεί κατηγορίες για έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται ότι τόσο η κατασκευή και η κατοχή, όσο και η ρίψη εκρηκτικών - εμπρηστικών υλών, όπως είναι οι μολότοφ που έπεσαν χθες, Τετάρτη, το μεσημέρι, μετά την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα αποτελούν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...