Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος που κατείχε εκατοντάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Εκατοντάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε 36χρονος, o οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πολλά από τα αρχεία απεικόνιζαν παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι χρήστης κατείχε τουλάχιστον -35- αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου καθώς και ο τόπος διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, πέντε σκληροί δίσκοι που εξήχθησαν από ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του ανωτέρω στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ επιπλέον εντοπίσθηκαν -590- αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 15 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Φόρτωση άρθρων...