Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Θύμα απάτης έπεσε 65χρονος στα Χανιά - Του άρπαξαν όλο το εφάπαξ

Ελλάδα
Tags: απάτη

Θύμα μεγάλης διαδικτυακής απάτης έπεσε ένας 65χρονος συνταξιούχος από τα Χανιά. Επιτήδειος κατάφερε να τον πείσει να «επενδύσει» τις περίπου 100 χιλιάδες ευρώ εφάπαξ που μόλις είχε πάρει και προόριζε για τα παιδιά του.

Ο 65χρονος έχει προσφάτως συνταξιοδοτηθεί από Σώμα Ασφαλείας και σκεφτόταν να διαθέσει κάποιο ποσό για τις σπουδές των παιδιών του, όταν έπεσε πάνω στο «εξαιρετικό» διαδικτυακό προφίλ του 50χρονου απατεώνα.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, το εν λόγω διαδικτυακό προφίλ παρουσίαζε ένα πλούσιο βιογραφικό, με αξιόλογες σπουδές και κύκλο γνωριμιών, με τον 50χρονο άνδρα να συστήνεται ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων – επενδύσεων.

Δυστυχώς, ο δράστης κατάφερε να πείσει, μεταξύ αρκετών θυμάτων του, και τον 65χρονο να «επενδύσει» τα χρήματα του εφάπαξ που μόλις είχε λάβει.

Η απάτη έγινε άμεσα αντιληπτή από τον 65χρονο συνταξιούχο, αλλά είχαν κάνει ήδη «φτερά» τα περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και προχωρώντας σε ενδελεχή έρευνα, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του 50χρονου, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλία, και να εξιχνιάσει την υπόθεση απάτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομία συστήνει πάντα στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά σε ζητήματα επενδύσεων μέσω διαδικτύου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...