Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Τη Δευτέρα η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη – Τι κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη. Σήμερα ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και την Δευτέρα αναμένεται η απολογία του κατηγορούμενου.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσαν οι τρεις τελευταίοι μάρτυρες, φιλικά του πρόσωπα, τα οποία τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο χωρίς στοιχεία βίας, ενώ αναφερόμενοι στη γυναίκα που κατέθεσε στο δικαστήριο σε βάρος του, την χαρακτήρισαν «τρελή» και εμμονική μαζί του.

«Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη… Δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν…», ανέφερε η γυναίκα που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Εισαγγελέας: Ο φθόνος τους δηλαδή έφτασε σε τέτοιο σημείο που να καταλήξουμε εδώ...

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αλλά είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα.

Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διακοσμητής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η περιγραφή του σπιτιού του σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια της δίκης από τους καταγγέλλοντες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στη δική της κατάθεση η οικιακή βοηθός του κατηγορούμενου υποστήριξε πως ουδέποτε είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του εκτός από τον ίδιο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Φόρτωση άρθρων...