Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect» που φέρνει χιόνια το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ελλάδα
Tags: καιρός

Πλησιάζει το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στη χώρα μας, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο στην Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, πρόκειται για ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την περιοχή της Ιταλίας που θα προκαλέσει το φαινόμεο Aegean Lake Effect.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης το συγκεκριμένο φαινόμενο «δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο».

Ειδικότερα, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με πυκνές χιονοπτώσεις να αναμένονται στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα δούμε χιόνια και στην Αττική, συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια το Σάββατο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας και προς το βράδυ, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς όμως δυνατότητα χιονόστρωσης.

Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται σε ανατολική και νότια Θεσσαλία, Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απεργία 21 Μαΐου: Ποιοι θα συμμετάσχουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβ...

Λαμία: Τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα 14χρονη που έπαιζε ποδόσφαιρο - Μεταφέρεται στην Αθήνα

Ένα κορίτσι 14 ετών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα το απόγευμα της Κυριακής, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά στο γήπεδο Καλυβίων. Κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρ...

Φόρτωση άρθρων...