Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τι ψάχνουν στο αυτοκίνητο-γιάφκα στον Νέο Κόσμο - Τα καλάσνικοφ και τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο εσωτερικό του

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι κάμερες ασφαλείας, από την περιοχή του Νέου Κόσμου, έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα πόσο καιρό βρισκόταν το εν λόγω όχημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ελλάδα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάζεται ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο -γιάφκα, στον Νέο Κόσμο.

Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν και μπιτόνια βενζίνης, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως οι δράστες μετά την όποια ενέργεια τους, σκόπευαν να κάψουν το όχημα.

Παράλληλα ερευνάται εξονυχιστικά και το ίδιο το αυτοκίνητο για τυχόν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Τι ψάχνουν για τα Καλάσνικοφ, πού στρέφονται οι έρευνες
Η εντολή που έχει δοθεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι να πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα η βαλλιστική εξέταση στα δύο Καλάσνικοφ έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι κάμερες ασφαλείας, από την περιοχή του Νέου Κόσμου, έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα πόσο καιρό βρισκόταν το εν λόγω όχημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Πως εντοπίστηκε το αυτοκίνητο

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το όχημα σταθμευμένο επί της οδού Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Όταν διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο άρχισαν να ερευνούν τι έχει συμβεί.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι το όχημα είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας πριν από μερικούς μήνες. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την ιδιοκτήτρια που φαινόταν στην άδεια κυκλοφορίας. 

Η γυναίκα είχε δηλώσει πριν από μήνες την κλοπή του αυτοκινήτου και αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία. Η γυναίκα φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ιδέα για το που βρισκόταν το αυτοκίνητο. Σήμερα υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας μαζί με την ιδιοκτήτρια και αστυνομικούς άνοιξαν το όχημα και εντόπισαν το οπλοστάσιο.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να απενεργοποιήσουν τις χειροβομβίδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ...

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη - Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

Την έκπληξή του για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εξέφρασε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας πως δεν θα ζητήσει χορήγηση ελαφρυντικών για την 35...

Φόρτωση άρθρων...