Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Έβρος: Ενισχύονται τα μέτρα θωράκισης των ελληνικών συνόρων

Ελλάδα

Την ενίσχυση των μέτρων αποτροπής εισόδου, σε ελληνικό έδαφος, των παράτυπων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στον Έβρο, αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στα σημεία όπου δεν υπάρχει το τείχος και τα σύνορα είναι πιο εύκολα να παραβιαστούν έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα «κονσερτίνες», τουρμπίνες του στρατού αλλά και σιδερένια εμπόδια, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open.

Ακόμα, έχει μεταφερθεί από την Αθήνα στο Σουφλί με αεροπλάνο C-27 της πολεμικής αεροπορίας ειδικό ραντάρ το οποίο έχει τη δυνατότητα επιτήρησης κάθε κίνησης σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες ακούγονται από πλευράς Τουρκίας οι στρατοχωροφυλακή να καλεί τους μετανάστες με μεγάφωνα να γυρίσουν πίσω, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν σε νησίδα, στον Έβρο, λόγω της πυκνής βλάστησης.

Στο μεταξύ, τον περιορισμό της δράσης των ΜΚΟ και στο ρόλο που παίζει η καθεμία, ζητούν οι Συνοριοφύλακες με αφορμή και όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό στον Έβρο.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα αλλεπάλληλα γεγονότα και επισήμανε ότι «θα πρέπει να αφήσουν την αστυνομία, το στρατό και τη συνοριοφυλακή,  να κάνουν τη δουλειά τους ενώ  θα πρέπει να βρεθεί  τρόπος ώστε να περιορισθεί τη δράση των ΜΚΟ».

«Μου προκαλεί θλίψη», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας «να μαθαίνουμε ότι όλοι ειδοποιούνται από τις ΜΚΟ. Ας αφήσουμε τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην κάνουμε τηλεοπτική προβολή των επιχειρήσεων της ΕΑ. Την φύλαξη των συνόρων δεν την έχουν επωμισθεί οι ΜΚΟ αλλά ο Ελληνικός Στρατός η Ελληνική Αστυνομία και η Συνοριοφυλακή», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Δερβεντλής ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της ΑΔ Ορεστιάδας με αποσπάσεις συναδέλφων από το εσωτερικό της χώρας, κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι «πρέπει αν είμαστε σε επαγρύπνηση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...