Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Την 1η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό στατιστικής της Eurostat κέρδισε ομάδα Ελλήνων μαθητών

Τρεις Έλληνες μαθητές λυκείου της Θεσσαλονίκης θριάμβευσαν στον Ευρωπαϊκό Στατιστικό Διαγωνισμό που διεξήγαγε η Eurostat.

Ελλάδα

Την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Eurostat κατέκτησε ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας τον τίτλο μεταξύ 1.444 σχολείων, 5.208 ομάδων και 19.388 συνομηλίκων τους από 19 ευρωπαϊκές χώρες. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα παίρνει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Eurostat.

Το βραβείο κατέκτησαν οι μαθητές της Γ' τάξης Πολύκαρπος-Άρης Καλαϊτζίδης, Δημήτριος Παρούτης και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα, η ομάδα των οποίων συμμετείχε για τρίτη φορά στον ετήσιο διαγωνισμό. Πέρσι, είχαν κατακτήσει το δεύτερο βραβείο και φέτος αναδείχθηκαν πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.

«Είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοσή τους στον εθνικό διαγωνισμό στατιστικής 2023 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), όπου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, η οποία τους έδωσε το "εισιτήριο" για τη συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Στο πλαίσιό του, ετοίμασαν δίλεπτο βίντεο σχετικά με την… ευημερία. Σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του "Γιάννη", ενός νεαρού που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2023, με τις παθογένειες και τις πληγές που έχει αφήσει η πολύχρονη οικονομική κρίση. Παράλληλα με την εξιστόρηση, ο θεατής "βομβαρδίζεται" με στατιστικά στοιχεία και πίνακες που επιβεβαιώνουν την εικόνα», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι τρεις μαθητές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την επιτυχία τους. «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε. Η στατιστική είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξαιρετικά γοητευτική», αναφέρουν. Μαζί με τη μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε την ομάδα, ετοιμάζουν βαλίτσες για το Λουξεμβούργο, όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Από χτύπημα με πέτρα ο θάνατος του 66χρονου που δολοφονήθηκε από τον 38χρονο γιο του

Ένα δυνατό χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι, αποτελεί την αιτία του θανάτου του 66χρονου πατέρα από την Άρτα που δολοφονήθηκε από τον γιο του. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της ιατρο...

Φόρτωση άρθρων...