Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

To ελληνικό νησί που ήταν στην κορυφή των αναζητήσεων της Google για το 2023

Ελλάδα
Tags: νησί, google

Οι πολύ καλές μέρες που διανύει η Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός αποτυπώνονται και στις αναζητήσεις της Google.

Κάθε χρόνο η Google δημοσιεύει την έκθεση “Year in Search”, στην οποία αναλύονται στοιχεία για το τι αναζήτησαν οι χρήστες του διαδικτύου τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα των ταξιδιών, παρουσιάζοντας τη σημαντικότερη αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ρόδος ήταν πρώτη στη λίστα το 2023, με τις περισσότερες αναζητήσεις σε νησιά και πόλεις.

Ο πόλος έλξης είναι η μεσαιωνική ακρόπολη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου: «Περπατήστε κατά μήκος των πολεμίστρων και θα “κατασκοπεύσετε” βυζαντινές εκκλησίες, ρωμαϊκά ερείπια, συναγωγές και μιναρέδες. Στο μεσαιωνικό λαβύρινθο, αναζητήστε το Marco Polo Mansion, έναν ξενώνα του 15ου αιώνα διακοσμημένο σαν χαρέμι πασά, με ένα μαγευτικό εστιατόριο στον κήπο», γράφει το Conde Nast Traveler.

«Τα ξενοδοχεία της ανώτερης κατηγορίας είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη Λίνδο, με την υπέροχη ακρόπολή της να περιβάλλεται από σχιστολιθικούς βράχους και σμαραγδένιους όρμους. Πηγαίνετε για τη θέα -και για το εξαίσιο ραγού χταποδιού στο εστιατόριο Μαυρίκος. Καθώς κατευθύνεστε νότια, τα πολυώροφα θέρετρα δίνουν τη θέση τους σε εκτάσεις με χρυσή άμμο, όπως η Γλύστρα, η Τσαμπίκα και οι Φούρνοι», συνεχίζει.

«Στην ακτογραμμή, εντυπωσιακά βράχια προσφέρουν επική θέα σε αμμουδερές χρυσαφένιες παραλίες, ενώ τα δάση του νησιού είναι τέλεια για πρωινές πεζοπορικές εξορμήσεις. Το νησί δεν έχει συνέλθει πλήρως, το ενδιαφέρον και η προθυμία των ταξιδιωτών να υποστηρίξουν τη Ρόδο αποτελεί απόδειξη της ομορφιάς της», καταλήγει ο αρθρογράφος που δεν ξεχνά να κάνει αναφορά και στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί το περασμένο καλοκαίρι σημειώνοντας: «Η Ρόδος ανασυντάσσεται».

Στη λίστα με τις πόλεις με τις περισσότερες αναζητήσεις τη Ρόδο ακολουθούν μεταξύ άλλων το Ορλάντο των ΗΠα, το Τελ Αβίβ, η Σεβίλλη και το Μαρακές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: Δυο συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Στη σύλληψη δυο ανδρών, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν αστυνομικοί στο Ηράκλειο και στα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου. Στη μια περίπτωση 40χρονος αλλοδαπός που παρ...

Παντελής Περιβολάρης (Υποψήφιος με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου): Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου γιατί δεν είναι έτοιμη η Πολιτεία

Πολύ δραστήριος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες, Παντελής Περιβολάρης, σίγουρα από τους πιο δραστήριους υποψηφίους από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο εδώ και 30 χρό...

Φόρτωση άρθρων...