Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Το ξεκίνημα των φθινοπωρινών εκπτώσεων 2021

«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου κάνει η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος του χρόνου. Οι εν λόγω εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Όπως συνηθίζεται, καθ' όλη την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις Κυριακές ως το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, θα είναι ανοιχτά:

  • Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
  • Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021
  • Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Πολλές θα είναι οι ελλείψεις σε προϊόντα φέτος κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ειδικότερα, πολλά είναι τα προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής της Κίνας λόγω των επιβεβλημένων blackout και των περιορισμών για τη χρήση ενέργειας αφού έχουν επηρεαστεί πάνω από 60 εταιρείες.

Εξίσου σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ευρώπη, η οποία έχει παρασυρθεί στη δίνη της έλλειψης φυσικού αερίου. Το φαινόμενο που έχει χαρακτηριστεί από τους αναλυτές ως «τέλεια καταιγίδα» επηρεάζει την αλυσίδα εφοδιασμού παγκοσμίως.

Οι τομείς που επηρεάζονται άμεσα είναι οι εξής:

  • Τρόφιμα
  • Συσκευασμένα είδη
  • Smartphones, παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές
  • Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Τα προϊόντα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Να θυμίσουμε πως αρχής γενομένης από 1η Οκτωβρίου 2021 οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τις νέες αυξημένες τιμές. Έλαια, χαρτικά, απορρυπαντικά, υλικά συσκευασίας και κονσέρβες είναι μερικά από τις κατηγορίες προϊόντων με τη μεγαλύτερη αύξηση.

Ειδικότερα, η τιμή στο αλεύρι αυξήθηκε κατά 20% στα ζυμαρικά από 10 έως 18% με την αύξηση να φθάνει το 30% στα ιδιωτικής ετικέτας, απορρυπαντικά από 3% έως 8%, τα καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας 4,5%, αναψυκτικά από 4 έως 5%, τουρσιά από 6% έως 10% και στα τυροκομικά η φέτα πήρε αύξηση 5%.

Στο ίδιο πλαίσιο συγκαταλέγεται και το ψωμί με τους αρτοποιούς να υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις σε έλαια, βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη είναι συνεχείς.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...