Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Ελλάδα

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την τραγωδία από τη φωτιά στο Μάτι, οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν και προκλήθηκε μεγάλη ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Μόλις ανακοινώθηκαν οι εξαγοράσιμες ποινές στους κατηγορούμενους ξεχείλισε η οργή των συγγενών, ενώ η ένταση κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της προέδρου για τη λύση της συνεδρίασης και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Φωνές, κατάρες και καρέκλες

Ακούστηκαν φωνές, κατάρες, κλάματα, ακόμα και ειρωνικά χειροκροτήματα. Κάποιοι κινήθηκαν προς το μέρος των κατηγορουμένων. Συγγενείς επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους ακόμα και με καρέκλες.

καρέκλες δικαστήριο

Τι φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων

«Το δικαστήριό σας είναι προσβολή στους νεκρούς, στους ζωντανούς και στην αλήθεια», φώναξαν συγγενείς, αφότου το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση για την ενοχή 6 ατόμων και την αθώωση 15 από τους κατηγορούμενους.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….», είπε κάποιος.

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους», φώναξε μια κοπέλα.

«Σήμερα τους καίτε ξανά», έλεγαν άλλοι συγγενείς.

«Ντροπή σας».

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία

Η ένταση διήρκεσε αρκετά λεπτά και χρειάστηκε οι αστυνομικοί να φυγαδεύσουν τους κατηγορούμενους από είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο, θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους!», φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

«Περίμενα έξι χρόνια, θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Δεν μπορώ, κυρία πρόεδρε, δεν μπορώ», φώναξε μία γυναίκα, ενώ το δικαστήριο αναγκάστηκε σε εκείνη τη φάση -όταν είχε ανακοινωθεί η απόφαση και θα ακολουθούσαν οι ποινές- να διακόψει, με τους συγγενείς να γιουχάρουν και να χειροκροτούν ειρωνικά την έδρα.

«Να καείτε στην κόλαση, να καείτε όπως τα παιδιά μας», φώναξαν άλλοι συγγενείς, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

«Κοιτάξτε με στα μάτια, πού ήσασταν, δεν είστε δίπλα μας, όλοι αθώοι;
Έχετε χάσει παιδιά; Με κοιτάτε στα μάτια; Ντροπή σε όλους. Ούτε μία συγγνώμη; Έχουμε μείνει άφωνοι όλοι. Στο διάολο, είστε καταραμένοι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη…», φώναζαν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μητέρα, αδελφή και τις δίδυμες ανιψές του: «Ρεσιτάλ συγκάλυψης»

Oι δίδυμες ανιψιές του Άρη Χερουβείμ που χάθηκαν με την μητέρα τους και την γιαγιά τους στη φωτιά στο Μάτι

Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε ενόχους 6 κατηγορούμενους, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι αφού πληρώσουν ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ.

Ο Άρης Χερουβείμ, που τον Ιούλιο του 2018 έχασε στη φονική φωτιά στο Μάτι τη μητέρα του, την αδελφή του και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του, που απανθρακώθηκαν ενώ έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες, μίλησε στις κάμερες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία

Ειρωνευόμενος την απόφαση του δικαστηρίου είπε: «Τα συναισθήματα ήταν λίγο περίεργα σήμερα. Με την έδρα και με όλους τους δικηγόρους -κυρίως της υπεράσπισης- είχαμε γίνει μια οικογένεια. Όλη αυτή την αξιοπρέπεια και την ψυχραιμία που επιδείξαμε μας την ξεπλήρωσαν σήμερα, ήταν μια πολύ δίκαιη δίκη. Κάνοντας κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς η ποινή που επιβλήθηκε ήταν 36-37 χιλιάδες ευρώ το άτομο, σε σύνολο είναι 220.000 ευρώ γιατί ο εμπρηστής είχε κάτι λιγότερο. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει έρανος στο Μάτι για να καλύψουμε τα έξοδα των ηρώων πυροσβεστών, που ταλαιπωρήθηκαν τόσο αυτές τις ημέρες στο δικαστήριο.

»Από το ίδιο το απόγευμα μέχρι σήμερα έχει γίνει ρεσιτάλ συγκάλυψης. Το πώς φθάσαμε σε πλημέλημμα, το τι έχουν αποκρύψει από τη δικογραφία, το πώς επελέγη η έδρα, το πόσα πράγματα δεν ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα, είναι από μόνα τους εξοργιστικά. Σκεφτείτε ότι παράλληλα με αυτή τη δίκη γίνονται δεκάδες άλλες δίκες για το ίδιο αντικείμενο που έχουν αναβληθεί και όχι τυχαία φυσικά. Περιμέναμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτή της δίκης, αυτό το τρομερό αποτέλεσμα. Μία δίκη, την περασμένη Παρασκευή, τους ξέφυγε, καταδικάστηκε ο διοικητής του ΕΣΚΕ ότι με δόλο απέκρυψε στοιχεία από τον εισαγγελέα -αυτό έγινε με μήνυση άλλου πυροσβέστη. Εδώ αυτό δεν ακούστηκε, αποδεχθήκαμε τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του ΕΣΚΕ, απίστευτη ελληνική Δικαιοσύνη».

Επιζών: Η ευθύνη θα παραμείνει μια άγνωστη λέξη -Η επόμενη δήθεν τραγωδία είναι στη γωνία

Παράλληλα, ξέσπασε ο επιζών της τραγωδίας στο Μάτι, Γιάννης Οικονομίδης, σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, μετά την απόφαση για τις εξαγοράσιμες ποινές στους 6 καταδικασθέντες.

«Σήμερα το δικαστήριο έκλεισε την αποστολή του. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν θέλει να μάθει από τα λάθη. Η λέξη ευθύνη θα παραμείνει μια άγνωστη λέξη και δυστυχώς το επόμενο Μάτι, τα επόμενα Τέμπη, η επόμενη δήθεν τραγωδία είναι στη γωνία. Πρέπει κάτι να αλλάξει», είπε ο κ. Οικονομίδης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους έξι καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι

  • Σωτήρης Τερζούδης, αρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: ποινή φυλάκισης 111 ετών.
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: ποινή φυλάκισης 15 ετών.
  • Ιωάννης Φωστιέρης, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων: ποινή φυλάκισης 111 ετών.
  • Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών: ποινή φυλάκισης 111 ετών.
  • Χαράλαμπος Χιόνης, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής: ποινή φυλάκισης 111 ετών.
  • Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά: ποινή φυλάκισης 3 ετών.
     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν 5χρονο αγόρι στο σπίτι και εξαφανίστηκαν – Συνελήφθησαν η μητέρα και η γιαγιά

Ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο η μητέρα και η γιαγιά του το κλείδωσαν και το άφησαν μόνο για τουλάχιστον δύο ώρες στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν αστυνομικοί που ερευνούσαν ά...

Χαλκίδα: Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν την 63χρονη - Η Αστυνομία κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου

Τραύματα στον αυχένα από κουζινομάχαιρο έφερε τελικά η 63χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ...

Φόρτωση άρθρων...