Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

«Τουρισμός για Όλους» και τον χειμώνα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για Όλους» προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για διακοπές σε όσους δεν επιλέχθηκαν στον κοινωνικό τουρισμό.

Ελλάδα

Τον χειμώνα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφού όπως ανακοινώθηκε από την Όλγα Κεφαλογιάννη το πρόγραμμα εκκινεί τον Οκτώβριο του 2023.

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για Όλους» προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για διακοπές σε όσους δεν επιλέχθηκαν στον κοινωνικό τουρισμό.

Με δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη γνωστοποίησε πως το πρόγραμμα θα αφορά φθινοπωρινές - χειμερινές διακοπές.

Ειδικότερα, όπως είπε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Την ίδια ώρα η Όλγα Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Η ίδια εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Τουρισμός για όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδήματα

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα:

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.

Κλείσιμο
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Υπενθυμίζεται πως μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Φόρτωση άρθρων...