Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Τουρισμός για Όλους: Βγαίνουν τα αποτελέσματα - Πώς θα πάρουν οι δικαιούχοι το voucher των 150 ευρώ

Το voucher των 150 ευρώ (200 για ΑΜΕΑ) για διακοπές αφορά 200.000 δικαιούχους.

Ελλάδα

Μέρες απομένουν πλέον για την κλήρωση που θα αναδείξει τους δικαιούχους του voucher των 150 ευρώ που προσφέρει το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», έκλεισε χθες τα μεσάνυχτα έχοντας  υποδεχθεί έναν καταιγισμό αιτήσεων. 

Σε κάθε έναν παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Οι δικαιούχοι, θα μπορούν από την 1η Αυγούστου να κάνουν χρήση των επιταγών και των voucher, με ημερομηνία λήξης 30/06/2023.

Όπως είναι λογικό για να γίνει χρήση από 1η Αυγούστου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να έχουν βγει τα αποτελέσματα.

«Τουρισμός για Όλους»: Πότε γίνεται η κλήρωση, πότε μπαίνουν τα χρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήρωση για τους δικαιούχους των voucher των 150 ευρώ, θα γίνει στα μέσα της άλλης εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη, και ταυτόχρονα θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο στόχος της ομάδας του υπ. Τουρισμού είναι η πίστωση των 150 ευρώ στις ψηφιακές χρεωστικές «κάρτες» να γίνει έως την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την 1η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι 200.000 και πως ειδικά για ΑμεΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση είναι αυξημένη στα 200 ευρώ.

Σκέψεις για επέκταση και για νέο πρόγραμμα

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μελετούν ήδη την επέκταση του προγράμματος με το άνοιγμα της «ομπρέλας» για περισσότερους δικαιούχους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, το επιτελείο του υπουργείου Τουρισμού εξετάζει και το «λανσάρισμα» εντός νέου προγράμματος το οποίο θα τρέξει για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ειδικά για τους χειμερινούς μήνες (off season).

Δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στο προηγούμενο έκαστου κύκλου προγράμματος οικονομικό έτος εισοδήματα, όπως προκύπτουν από τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων:

Εισοδηματικά κριτήρια

Έως 16.000 ευρώ ατομικό εισόδημα
Έως 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα
Έως 29.500 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 1παιδί
Έως 31.000 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 2 παιδιά
Έως 33.000 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 3 παιδιά
Έως 38.000 εισόδημα ευρώ για τους πολύτεκνους
Μονογονεϊκές οικογένειες

Έως 17.500 ευρώ με 1παιδί
Έως 19.000 ευρώ με 2 παιδιά
Έως 21.000 ευρώ με 3 παιδιά
Έως 26.000 ευρώ για τις πολύτεκνες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης – Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία

Ένα «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (17/5) τη χώρα ...

Φόρτωση άρθρων...