Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τουρισμός: Παρατείνεται έως και τον Νοέμβριο η σεζόν – Έρχεται νέο ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις

Ελλάδα

Ρεκόρ εισπράξεων αναμένεται, ενώ η  TUI θα φέρνει τουρίστες έως και τον Νοέμβριο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή“,  η ισχυρή ζήτηση για φθινοπωρινές διακοπές στην Ελλάδα από αγορές όπως η γερμανική και η βρετανική είναι και ο λόγος που το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τουριστικό γραφείο, η TUI AG παρέτεινε έως και τα μέσα Νοεμβρίου τη δραστηριότητά του στη χώρα μας προσθέτοντας περισσότερες από 30.000 αεροπορικές  θέσεις σε πτήσεις από  το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα αλλά και την Τουρκία.

Εξάλλου και ο Οκτώβριος εμφανίζει ζήτηση 8% υψηλότερη από πέρυσι σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε σε τακτική ενημέρωση αναλυτών η TUI η οποία διεθνώς εξυπηρέτησε 13,7εκατ.κρατήσεις  για το φετινό καλοκαίρι  αυξημένες κατά 5% από πέρυσι και κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα δηλαδή στο 96%  του 2019.

Τι λέει η TUI

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της  TUI AG,  Σεμπάστιαν Εμπέλ, «βλέπουμε  μεγάλη  ζήτηση τις τελευταίες  εβδομάδες της καλοκαιρινής περιόδου που παραδοσιακά διαρκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια αποφασίσαμε πρόσφατα την επέκταση  της σεζόν έως τον Νοέμβριο ιδιαίτερα στην Τουρκία και την Ελλάδα  για να καλύψουμε τη ζήτηση εκτός της παραδοσιακής καλοκαιρινής περιόδου».

Ο ίδιος εκτιμά πως μακροπρόθεσμα η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ειδικότερα  οι καύσωνες στη Μεσόγειο θα στρέψουν  ένα μέρος της ζήτησης για διακοπές  προς πιο δροσερούς το καλοκαίρι προορισμούς, όπως οι χώρες της Σκανδιναβίας ή το Βέλγιο και η Ολλανδία. Επίσης ο Σεμπάστιαν δήλωσε πως «εάν δεν  υπήρχαν τα διάφορα γεγονότα των τελευταίων μηνών, τα οποία ήταν εκτός του ελέγχου μας, κυρίως οι πυρκαγιές στην Ρόδο θα είχαμε ακόμη υψηλότερες επιδόσεις».  Σε κάθε περίπτωση η TUI αναφέρει ισχυρή  ζήτηση φέτος  και για ταξίδια  τον χειμώνα. Οι  χειμερινές κρατήσεις της έχουν αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα παρά την αύξηση των τιμών στα πακέτα των διακοπών κατά 4%.

Ταξιδιωτικές εισπράξεις: Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας  για το επτάμηνο και οι εκτιμήσεις για το 2023

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας για το επτάμηνο. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο επτάμηνο του 2023 (Ιανουαρίου- Ιουλίου) ανήλθαν στα  10,32 δισ. ευρώ το διάστημα αυτό  έναντι 9,116 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα  του 2019 το τελευταίο διάστημα πριν από το 2019 .Πρόκειται για ποσοστιαία αύξηση  αύξηση της τάξεως του 13,21 % και απόλυτη κατά 1,2 δισ. ευρώ.  Σε σχέση με το επτάμηνο του 2022 οι εισπράξεις  είναι αυξημένες κατά 20%  όσο περίπου   δηλαδή και οι αφίξεις ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα( + 21,9%) σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τα στοιχεία για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο εκτιμάται πως θα επιβεβαιώσουν αυτήν την τάση αν και με ηπιότερους ρυθμούς. Επίσης εκτιμάται πως το 2023 θα κλείσει με ταξιδιωτικές εισπράξεις  άνω των 20 δισ ευρώ  και 35 εκατ αφίξεις  ξένων επισκεπτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε πιστόλι κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού -Τι είδαν οι αστυνομικοί

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν το όπλο...

Χίος: Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο βρήκαν 235 ρουκέτες για τη «μάχη» του Βροντάδου

Ως την τελευταία στιγμή πριν από την Ανάσταση συνεχίζονταν οι έρευνες των αρχών στη Χίο για τα οπλοστάσια των αντιμαχόμενων πληρωμάτων που συμμετέχουν στον ρουκετοπόλεμο του Βροντά...

Φόρτωση άρθρων...