Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξιτήριο για επιβάτη του επιβατικού τρένου (Video)

Μεγάλη είναι η αγωνία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίοι δίνουν την πιο δύσκολη μάχη της ζωής τους στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται.

Νέα παιδιά που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη έσβησαν τα πάντα μπροστά τους και βρέθηκαν να χαροπαλεύουν, να προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο διαφυγής και κάποιοι να ξυπνούν μέρες αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν, όπως η 25χρονη Ανυσία.

H Ανυσία καθόταν στα πρώτα βαγόνια του μοιραίου Intercity 62 και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και τραύματα σε όλο της το σώμα.

Στο «κόκκινο» η αγωνία και για τον 20χρονο Γεράσιμο, το μοναδικό άτομο που επέζησε από το πρώτο βαγόνι και συνεχίζει να χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Λάρισας. Χθες οι γιατροί διαπίστωσαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας του.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθειά τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του.

Για τον Δημήτρη Αράπη τα πιο δύσκολα φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν. Ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του, με τη μητέρα του να μιλάει στο «Live News» του MEGA ανακουφισμένη.

«Οι γιατροί μάς είπαν ότι είναι καλά το παιδί, ότι θα αποκατασταθεί πλήρως και δε θα έχει καθόλου προβλήματα».

Εκείνα τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, ο νεαρός φοιτητής παρά τον τραυματισμό του, προσπαθούσε να βοηθήσει και να κρατήσει στη ζωή μια σειρά από άτομα που βρίσκονταν κοντά του.

«20 μέρες μέσα στο νοσοκομείο ήταν δραματικές, γιατί ήταν γεμάτο σωλήνες το παιδί και υπέφερε από πόνους».

Οι προσευχές της μητέρας του εισακούστηκαν και ο γιος της βγήκε τελικά νικητής. Τα ψυχικά του τραύματα όμως, είναι αδύνατον να επουλωθούν τόσο σύντομα.

«Σκέφτομαι και τις μαμάδες που έχασαν τα παιδιά τους. Κάθε μέρα μου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μην έφερνα ζωντανό το παιδί μου στο σπίτι».

Συνολικά, παραμένουν σε νοσοκομεία 8 τραυματίες, με τους 5 σε κλινικές και 3 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Φόρτωση άρθρων...