Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης στην έκρηξη (Video)

Διασώθηκαν πέντε από τα οκτώ βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετά τη σφοδρή σύγκρουση με το εμπορικό τρένο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το τι έφερε την έκρηξη μέσω της οποίας εξαϋλώθηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια και έμεινε μισό το τρίτο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, μετά τη σύγκρουση με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη. 

Το ρεπορτάζ του MEGA ασχολείται ξανά με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς, όπως αναφέρεται, οι αρχικές εκδοχές για ό,τι έφερε την έκρηξη καταρρίφθηκαν, οπότε χρειάζονται απαντήσεις. 

Αναφέρεται ότι από το μοιραίο Intercity 62, που είχε οκτώ βαγόνια, διασώθηκαν τα πέντε. Τα πρώτα δύο βαγόνια εξαυλώθηκαν εντελώς, ενώ από το τρίτο βαγόνι έμεινε μόνο το μισό. Οι λαμαρίνες τους έλιωσαν σε θερμοκρασίες 1.300 βαθμών Κελσίου και παρέσυραν στον θάνατο ακαριαία δεκάδες επιβάτες

O μηχανολόγος αεροναυπηγός μηχανικός Κώστας Λακαφώσης εντοπίζει από τις εικόνες το ακριβές σημείο της σύγκρουσης και επισημαίνει στο «Live News» στο MEGA πως οι διάφορες αρχικές πιθανές εκδοχές, μια μια απορρίπτονται. Είναι σαφές ότι η έκρηξη κρύβει μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης, όμως ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά μετά την έκρηξη περιορίστηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και δεν επεκτάθηκε προς τα πίσω.

Όλα αυτά που το «Live News» επισήμανε από την πρώτη μέρα της εθνικής τραγωδίας, πρέπει να αναλυθούν και κυρίως να ερευνηθούν σε βάθος, για να βρεθεί άκρη του νήματος, σχετικά με την ισχυρότατη έκρηξη που καταγράφηκε στο βίντεο ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λακαφώση, οι μηχανές των τρένων δεν κάηκαν και από εκεί γίνεται αντιληπτό πως κάτι συνέβη στα πρώτα βαγόνια, καθώς τα δύο λείπουν εντελώς ενώ το τρίτο είναι μισοκαμμένο. Μόνο οι φορείς γίνεται να βρεθούν από τα βαγόνια και τίποτα άλλο.

Όσον αφορά στην εμπορική αμαξοστοιχία, λείπουν δύο κοντέινερ. Κάθε βαγόνι παίρνει 12 κιλά φρέον αλλά αυτή η ποσότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλη έκρηξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση στη θετικότητα του κορωνοϊού

Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). ...

Φόρτωση άρθρων...