Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τρομοκρατικό χτύπημα από παρακρατικούς τραμπούκους στον Real Group (Photos)

Εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο, όπου στεγάζονται το Real Group, στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. 

Στο κτίριο όπου στεγάζονται ο Realfm 97,8, η Realnews, το real.gr και ο Ελληνικός 93,2 εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις. Η φωτιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Realfm 97,8 και επεκτάθηκε προς τα κάτω. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο έπειτα από δύο ώρες, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην είσοδο του κτιρίου, βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για εμπρησμό. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρία γκαζάκια στην είσοδο από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτίριο.

Ο ιδιοκτήτης Νίκος Χατζηνικολάου στο twitter κάνει λόγο για εμπρησμό.

"Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…", έγραψε στο twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Η ανάρτηση του Νίκου Χατζηνικολάου: 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην είσοδο του κτηρίου άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με τρία γκαζάκια, ο οποίος και εξερράγη. Αρχικά προκλήθηκε μικρή φωτιά στην είσοδο από την έκρηξη, ωστόσο λόγω ενός αεραγωγού γρήγορα επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές.

Εργαζόμενη που βρισκόταν στο κτήριο εκείνη την ώρα, κατέβηκε με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. 

Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού. 
Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Τρομοκρατικό χτύπημα από παρακρατικούς τραμπούκους στον Real Group
Τρομοκρατικό χτύπημα από παρακρατικούς τραμπούκους στον Real Group

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στο κτίριο:

φωτιά realfmφωτιά realfmφωτιά Realφωτιά Real

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τον εμπρησμό στο Real Group

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο Real Group.

Οικονόμου: «Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν»

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

«Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.

Κακλαμάνης: «Η Βουλή καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στο Real Group»

Με καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στο Μαρούσι ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Εκφράζοντας το προεδρείο της Βουλής ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι όλοι εδώ καταδικάζουμε την επίθεση στον Real Fm, όπως και σε κάθε ΜΜΕ της χώρας, χωρίς κανέναν αστερίσκο».

«Πιστεύοντας ότι εκπροσωπώ όλες τις πτέρυγες της Βουλής, η Βουλή καταδικάζει, όπως και για οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης, την τρομοκρατική ενέργεια, που έγινε χθες το βράδυ στο γκρουπ του Real FM. Χωρίς κανέναν αστερίσκο, απόλυτη καταδίκη», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Γαϊτάνης (Ν.Δ.): «Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real» 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης αναφέρει σε δήλωσή του: «Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real. Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας. Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εμπρηστική επίθεση στον Real είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία».

«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραιβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάντζος: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Real FM 97,8»

Στην καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης στον Real Group προχώρησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, διά του εκπροσώπου Τύπου του, Δημήτρη Μάντζου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη», έγραψε ο Δημήτρης Μάντζος στο twitter.

Μάντζος: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Real FM 97,»

ΚΚΕ: «Είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα»

«Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. 

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», προσθέτει το ΚΚΕ.
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...