Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Τι λένε τα ΚΤΕΛ για το δυστύχημα με τον 19χρονο νεκρό

Ελλάδα

Ένας 19χρονος νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (περίπου στη 01:30 η ώρα) στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΑΕ) επί της ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με τα ΚΤΕΛ, το λεωφορείο κινούνταν κανονικά στο ρεύμα του και με κανονική ταχύτητα, όπως «εμφαίνεται από την τηλεματική». Ωστόσο, όπως σημειώνεται και σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παραμένει το ερώτημα πώς το λεωφορείο συγκρούστηκε με τα ΙΧ αν αυτά ήταν στη ΛΕΑ και εκείνο κινούνταν κανονικά στο ρεύμα του.

Στην ανακοίνωση των ΚΤΕΛ σημειώνεται ότι η θέση των οχημάτων ήταν τέτοια που ο έμπειρος οδηγός παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να αποφύγει το δυστύχημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμένων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφίχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Φόρτωση άρθρων...