Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η συγκίνησή του Τζο Μπάιντεν καθώς αποχαιρετά την βασίλισσα Ελισάβετ (Εικόνες)

Πλανήτης

Σε κλίμα πένθους έχει βυθιστεί ο βρετανικός λαός, τη στιγμή που η πολύωρη αναμονή έξω από το Ουέστμνιστερ Χολ συνεχίζεται και ξένοι ηγέτες έχουν προσγειωθεί στο Λονδίνο για το ύστατο χαίρε στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Ουέστμινστερ Χολ έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη.

Όπως φάνηκε και στα σχετικά πλάνα ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι να κοιτάζει το φέρετρο της Ελισάβετ μαζί με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Ένα τεράστιο πλήθος άρχισε να χειροκροτά καθώς ο Μπάινταν με τη σύζυγό του έφευγαν από την αγγλική Βουλή, ενώ χαιρέτισε από το αυτοκίνητο-«μεγαθήριο» στο οποίο επέβαινε.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

«Ήταν τιμή που γνώρισα τη βασίλισσα. Μου θύμιζε τη μητέρα μου» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφότου απέτισε φόρο τιμής.

«Η σκέψη μας είναι με όλο τον λαό της Αγγλίας. Ήσασταν τυχεροί που είχατε την Ελισάβετ Β' για 70 χρόνια, όλοι ήμασταν. Ο κόσμος έχει γίνει καλύτερος χάρη σε αυτήν» συμπλήρωσε.

biden0

Ερωτηθείς γιατί η μονάρχης του θύμισε τη μητέρα του, ο Μπάιντεν είπε: «Ακριβώς για τον τρόπο με τον οποίο με άγγιξε όταν έσκυψε. Το βλέμμα της, η φράση "είστε καλά;'' ''Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για σας;'' ''Τι χρειάζεστε;'' ''Βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτό που πρέπει''».

«Όλοι χρωστάμε κάτι στη βασίλισσα. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον κόσμο ακόμη και τη γειτονιά μας, τον χώρο εργασίας μας. Αυτό ακριβώς επικοινώνησε και η Ελισάβετ. Ήταν τιμή τιμή που τη γνώρισα» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...