Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

UBS: Στις 12 Ιουνίου ολοκληρώνεται η εξαγορά της Credit Suisse

Ελλάδα

Στις 12 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρώσει η UBS την εξαγορά της Credit Suisse. Από την εξαγορά θα δημιουργηθεί μία γιγαντιαία ελβετική τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ολοκλήρωση εξαρτάται από τη δήλωση καταχώρισης, η οποία καλύπτει τις μετοχές που θα παραδοθούν, που θα κηρυχθεί ενεργή από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και από άλλες εναπομείνασες προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, πρόσθεσε η ελβετική τράπεζα.

«Η UBS αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse ήδη από τις 12 Ιουνίου 2023. H Credit Suisse Group AG θα συγχωνευθεί στην UBS Group AG, ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της.

Η ελβετική τράπεζα συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,37 δισεκατομμύρια δολάρια)και να αναλάβει έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα σε ζημίες για τη μικρότερη ελβετική ανταγωνίστριά της, αφού η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πελατών την έφερε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ωθώντας τις ελβετικές αρχές να δράσουν για να αποτρέψουν μια ευρύτερη τραπεζική κρίση.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι μετοχές της Credit Suisse και οι αμερικανικές καταθετικές μετοχές (ADS) θα διαγραφούν από το ελβετικό χρηματιστήριο SIX (SIX) και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), πρόσθεσε η UBS. Oι μετοχές της Credit Suisse θα διαγραφούν από το Xρηματιστήριο το νωρίτερο στις 13 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλία: Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές

Το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές στη Θεσσαλία από τις σφοδρές κακοκαιρίες «Daniel» και του «Elias». Το μήνυμα ανάταξης της Θεσσ...

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προκήρυξη για επίθεση σε τράπεζα φέρεται να βρέθηκε στο κινητό του 38χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην Πάτρα, και κατηγορείται για συμ...

Φόρτωση άρθρων...