Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Συνελήφθη στη Βαρκίζα Ιταλός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που είχε κέρδη 21 δισ. δολάρια

Στη σύλληψη ενός Ιταλού που φέρεται να ανήκει σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί στη Βάρκιζα.

Ο άνδρας κατοικούσε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη, ενώ κινούνταν με πλήθος πανάκριβων αυτοκινήτων.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλας, ο συλληφθείς φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, έχει κάνει «χρυσές» δουλειές καθώς έχει καταφέρει να αποκομίσει κέρδη που υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων και υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση της η εγκληματική ομάδα αποκόμισε, όπως προαναφέρθηκε, κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σήμερα και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...