Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Βέροια: Προφυλακιστέα η 29χρονη μητέρα για τον θάνατο του βρέφους της

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 29χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της στο Φράγμα του Αλιάκμονα, στη Βέροια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Η απολογία της 29χρονης στον ανακριτή κράτησε συνολικά τρεις ώρες και επτά λεπτά, ενώ φέρεται να επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το κοριτσάκι που γέννησε και σήμερα θα γινόταν ενός έτους.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θέλω να είχα τότε βοηθήσει το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δε το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό χωρίς να το προσέξω», είπε στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ανακριτής ζήτησε να μάθει, μεταξύ άλλων, κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μορφολογία της περιοχής, σε πιο σημείο βρέθηκε η 29χρονη με το βρέφος και σε πιο σημείο ακριβώς το άφησε. Για αυτόν τον λόγο διέταξε να συλλεχθεί κάθε διαθέσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της.

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί βρέθηκε η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι πέταξε το βρέφος της στο Φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η 29χρονη οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μπήκε στο κτίριο από το υπόγειο γκαράζ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην μητέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η 29χρονη φέρεται να διέμεινε το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο όπου έκανε αλλαγή του χρόνου και την επόμενη ημέρα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι συγγενείς της, ρώτησαν πού είναι το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Η οικογένεια ανέφερε το γεγονός στην Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για το άτυχο βρέφος.

Η μητέρα του παιδιού, που αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό είχε πάψει να λαμβάνει τη φαρμακευτική της αγωγή.

Επί 14 χρόνια η 29χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, με τους συγγενείς της να προσπαθούν με κάθε τρόπο να την υποστηρίξουν. Για ελλιπή φροντίδα από τους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας απέναντι στην 29χρονη μητέρα έκανε λόγο ο παππούς της κατηγορουμένης.

Το ίδιο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο αδελφός της 29χρονης λέγοντας ότι σπάνια ερχόταν η κοινωνική λειτουργός για να διαπιστώσει αν μπορεί να φροντίσει το παιδί και πως δεν έκανε άλλη επίσκεψη από τον περασμένο Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Πέντε δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους...

Φόρτωση άρθρων...