Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Βέροια: Τι αναφέρει μέσα από τα κρατητήρια η 29χρονη μητέρα (Video)

H νεαρή γυναίκα κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στο Φράγμα του Αλιάκμονα. Βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Την δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν πήγε με το 11 μηνών βρέφος της στο Φράγμα του Αλιάκμονα, δίνει η 29χρονη μητέρα από την Βέροια.

Η 29χρονη βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η 29χρονη μητέρα πρόκειται να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στον ανακριτή για την κατηγορία που την βαρύνει, ενώ η υπεράσπισή της πιθανόν να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η νεαρή γυναίκα, μιλώντας μέσα από τα κρατητήρια, αρνείται ότι δολοφόνησε την κόρη της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το παιδί ξέφυγε της προσοχής της, μπουσούλησε και έπεσε μόνο του στο ποτάμι. Όπως λέει, η ίδια δεν μπορούσε να πέσει στο νερό για να την βγάλει.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, η 29χρονη αναφέρει τα εξής:

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ.
Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι. 

Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό.

Μετά δεν… δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω».

Απαρηγόρητη η γιαγιά του βρέφους

Η γιαγιά του 11 μηνών βρέφους από την Βέροια είναι απαρηγόρητη για τον χαμό της εγγονούλας της, η οποία αύριο θα γινόταν ενός έτους. Ένα αγγελούδι που δεν πρόλαβε να ζήσει ως τα πρώτα του γενέθλια.

Η κόρη της κατηγορείται ότι σκότωσε το ίδιο της το παιδί. Σε εκείνη όμως, μέσα από τα κρατητήρια λέει, ότι ήταν ένα ατύχημα. 

«Και τώρα μου λέει, μπουσουλούσε και έπεσε μόνο του», αναφέρει η μητέρα της 29χρονης στο Mega.

Τα ίδια φέρεται να υποστήριξε και στους αστυνομικούς η 29χρονη μητέρα του μωρού που βρήκε φρικτό θάνατο στον Αλιάκμονα. «Δεν πέταξα ποτέ το παιδί μου στο νερό. Ήμουν απασχολημένη με το κινητό και όταν γύρισα, το είδα να έχει πέσει. Δεν είδα πώς έπεσε. Δεν ξέρω κολύμπι κι έτσι δεν μπορούσα να βοηθήσω. Φοβήθηκα ότι δεν θα με πιστέψουν κι έφυγα», φέρεται να είπε η κατηγορούμενη.

Το χρονικό της φρίκης στην Βέροια

Η 29χρονη φέρεται να πήρε ταξί από τον Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Βέροιας. Ο οδηγός του ταξί, που είδε το παιδάκι ζωντανό, μίλησε στο «Live News».

Την πήρε από το σπίτι της στην Βέροια και την μετέφερε στην περιοχή Προμηθέα. «Πολύ ήρεμη, μια χαρά. Τίποτα το περίεργο. Τίποτα. Κανένα σημάδι, ούτε… τίποτα, τίποτα… νορμάλ κατάσταση».

Λέει πως η 29χρονη είχε μαζί της το παιδί. «Φορούσε ένα μπουφανάκι, αν δεν απατώμαι, με κουκούλα, αυτή που είναι ενσωματωμένη, μαζί με το μπουφάν… Παραμονή, μετά το μεσημέρι», λέει ο οδηγός ταξί.

Λίγη ώρα μετά, η 29χρονη παίρνει δεύτερο ταξί και πάει στο φράγμα, εκεί όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Ύστερα καλεί τρίτο ταξί, πάει στα ΚΤΕΛ και από εκεί στην Αλεξάνδρεια όπου περνά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και την επομένη, επιστρέφει σπίτι της, χωρίς το παιδί.

Οι συγγενείς της, όταν την είδαν χωρίς το παιδί, αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία. Λίγη ώρα μετά, η 29χρονη υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου το παιδί βρισκόταν νεκρό. Ο ιατροδικαστής συμπέρανε ότι το παιδάκι πνίγηκε στα νερά του Αλιάκμονα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με τρία αυτοκίνητα

Σοβαρό τροχαίο συνέβη σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Οδό στην Θεσσαλονίκη. Στο τροχαίο έχουν εμπλακεί πέντε οχήματα, ενώ ένα άτομο έχει τραυματιστεί. Το ατύχημα έγινε, σύμφωνα...

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παρτίδες καπνιστής πέστροφας

Ανακαλούνται παρτίδες καπνιστής πέστροφας, καθώς έπειτα από ελέγχους, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στον ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε παρουσία παθογόνου μικροοργανισμού....

Φόρτωση άρθρων...