Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Βιασμός 12χρονης: Ανοίγουν οι λογαριασμοί της μητέρας και του 53χρονου

Η μητέρα της 12χρονης κλαίει και απειλεί να αυτοκτονήσει. Τι αναφέρει για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της. Αύριο η απολογία της 37χρονης στον ανακριτή.

Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει τραπεζικοί λογαριασμοί για να διαλευκανθεί η υπόθεση της 12χρονης. Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ερευνά τόσο τους λογαριασμούς του 53χρονου Ηλία Μίχου, που προφυλακίστηκε το απόγευμα, όσο και τους λογαριασμούς της 37χρονης μητέρας της.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία.

Κατά την έρευνα θα εξετασθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της ανήλικης, η οποία συνελήφθη μετά από ένταλμα της 33ης ανακρίτριας, για συνέργεια σε διακεκριμένη μαστροπεία και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Σε περίπτωση που βρεθούν χρηματικά ποσά και ταυτοποιηθούν ότι προέρχονται από άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με το κοριτσάκι, θα ακολουθήσει δέσμευση των χρημάτων και υποβολή νέας δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η μητέρα της 12χρονης κλαίει και απειλεί να αυτοκτονήσει – Τι λέει για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της

Η συλληφθείσα μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στον Κολωνό ανακρίνεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η συνήγορος της οικογένειας περιέγραψε την κατάσταση της 38χρονης, μητέρας της 12χρονης. Όπως δήλωσε η Ασπασία Ταραχοπούλου, είπε ότι η μητέρα της 12χρονης κλαίει και φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά, ενώ απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τη μητέρα, η 12χρονη κόρη της πήρε την κάρτα της και τον τραπεζικό λογαριασμό της και βρέθηκαν δύο εμβάσματα 20-25 ευρώ. Κατά τον Απόστολου Λύτρα, αυτό αποτελεί πράξη του 53χρονου, για να ενοχοποιήσει τη μητέρα της ανήλικης.

Η μητέρα της 12χρονης αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή αύριο, πιθανότατα στις 11:00, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι στη γιαγιά τους.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας έλαβε τη δικογραφία, στην οποία η μητέρα κατηγορείται για μαστροπεία, και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη νωρίτερα, και αντιμετωπίζει κατηγορία για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 χρόνων από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ' εξακολούθηση.

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα της 12χρονης – Τι λένε οι δικηγόροι της

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό, όπως τόνισαν ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, και η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, εξερχόμενοι από τη ΓΑΔΑ.

«Βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μητέρα της 12χρονης με τον κατηγορούμενο. Χωρίς να έχουμε πάρει την δικογραφία, υπάρχουν και δύο εμβάσματα που είχε κάνει το παιδί. 

Είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά, (20 με 25 ευρώ). Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα. Σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα, δεν θεωρώ ότι θα έχουμε να κάνουμε μόνο με τους δύο κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι κατηγορούμενοι. Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αύριο η μητέρα οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Γι’ αυτό και το ένταλμα. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

«Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αλλά από την εμπειρία μου πιστεύω ότι θα εξεταστούν, ειδικά τα ενήλικα» πρόσθεσε.

«Δεν την περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε να δούμε την δικογραφία και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Μάθαμε ότι εκδόθηκε ένα ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες» η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Αναφερόμενη στα δύο εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης, η Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι «δεν ήξερε για τα εμβάσματα η μητέρα. Προφανώς είχε σχέδιο ο κατηγορούμενος για να την ενοχοποιήσει».

«Η μητέρα κλαίει. Λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά» είπε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της 37χρονης μητέρας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη 37χρονη «για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη 37χρονη, ημεδαπή με ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση

Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Φόρτωση άρθρων...