Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έφτασε το email από την Ελβετία με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Στα χέρια των ειδικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) βρίσκεται το email από την Ελβετία με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Η 24χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν στα αποτελέσματα που προέκυψαν από το εργαστήριο του ΑΠΘ και έπειτα θα συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που θα φτάσει στα χέρια της ανακρίτριας μάλλον πιθανότατα προς το μεσημέρι.

Στην ανάλυση DNA που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματός της. Στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν είχε βρεθεί υλικό.

Το δείγμα ούρων της 24χρονης εστάλη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

«Τα συμπτώματα της 24χρονης δεν δικαιολογούνται από το αλκοόλ»

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», δήλωσε στο ThessToday ο ίδιος.

Mεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο γιατρός ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών», σημείωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε ο γιατρός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαβόητος αρχηγός τουρκικής συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα μετά από συνεργασία ΕΥΠ - τουρκικών Αρχών

Συνελήφθη στην Αθήνα ο αρχηγός της διαβόητου κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», η βάση του οποίου βρίσκεται στα Αδανά της Τουρκίας. Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους. ...

Αφρικανική σκόνη: «Καμπανάκι» από το υπουργείο Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες - Τα μέτρα προστασίας

Σε υπενθύμιση της εγκυκλίου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την αφρικανική σκόνη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Σε συνέχεια των πρόσφατων μετεωρολογικών προγνώσεων αν...

Φόρτωση άρθρων...