Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βόλος: Ελεύθεροι οι τρεις 14χρονοι που συνελήφθησαν για ασέλγεια σε βάρος συμμαθητή τους – Kαθαρή η ιατροδικαστική εξέταση

Ελλάδα

Eλεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις 14χρονοι μαθητές σχολείου του Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από την καταγγελία συμμαθητή τους ότι ασέλγησαν σε βάρος του, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα.

Οι τρεις μαθητές βρέθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου με την παρουσία συνηγόρου και αφού απολογήθηκαν στoν εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος μόνο στον έναν μαθητή, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για συνέργεια. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Ανηλίκων.

Στην απολογία τους οι τρεις μαθητές δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν κακό στο συμμαθητή, παρά μόνο μία πλάκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου σε τριήμερη σχολική εκδρομή των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείου του νότιου Πηλίου. Ο πατέρας του μαθητή έκανε την σχετική καταγγελία χθες, Κυριακή, στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, καταγγέλθηκε ότι, όταν μαθητές και συνοδοί καθηγητές επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και ενώ ο ίδιος κοιμόταν στο δωμάτιο μόνος καθώς ο συγκάτοικός του, έκανε βόλτα στο ξενοδοχείο και η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του έναν μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει. 

Επίσης, στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ανήλικοι δράστες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, οι οποίοι γελούσαν με τις πράξεις του πρώτου στον παθόντα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας – ανηλίκων. Οι γονείς σύμφωνα με παραγγελία εισαγγελέα δεν συνελήφθησαν, ενώ κλήθηκε και μετέβη για εξέταση και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σχολείου. 

Ακόμα, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας.

Τι κατήγγειλε ο πατέρας του 15χρονου μαθητή

Ο πατέρας του 15χρονου μαθητή κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, πως ο γιος του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, όταν οι μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν μαζί με συνοδούς και καθηγητές, που συμμετείχαν στην εκδρομή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 15χρονος ενώ κοιμόταν, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον 15χρονο δράστη και μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει.

Στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας τάξης και γελούσαν και αυτοί με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του θύματος.

«Καθαρή» η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου

Ο 15χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο σύμφωνα με νομικές πηγές που μίλησαν στα gegonota.news η ιατροδικαστική εξέταση φέρεται να είναι καθαρή και δεν προκύπτει επαφή ούτε πάνω από τα ρούχα του μαθητή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Φόρτωση άρθρων...