Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βόλος: Ελεύθερος ο οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος – Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

Ελλάδα

Ελεύθερος αφέθηκε ο 33χρονος οδηγός μηχανής, που το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε 54χρονο στην οδό Ιάσονος, στον Βόλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά του.

Στον 33χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Νίκο Παπαπέτρο, ο 33χρονο δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, υποστηρίζοντας, πως δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του, ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο με το βρέφος. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 33χρονος υποστήριξε πως ο 54χρονος κινήθηκε στη μέση του δρόμου και εκτός διάβασης πεζών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος οδηγός της μηχανής κατά την προανάκριση είπε, ότι είδε τον 54χρονο παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του, στη μέση του δρόμου και φρενάρισε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Η νεκροψία έδειξε, πως η μικρή έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι. Η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του τεσσάρων μηνών βρέφους έκανε λόγο για βαριά κάκωση κεφαλής, «συμβατή με πτώση εξ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί του οδοστρώματος».

Ο Βόλος θρηνεί για το αδικοχαμένο βρέφος, ενώ η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο «Κούκος», όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. 

Το κοριτσάκι ήταν αβάπτιστο και δεν έγινε κανονική κηδεία, αλλά διαβάστηκε ευχή πάνω από το μνήμα του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φόρτωση άρθρων...