Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βόλος: «Μπλόκο» στο μπλόκο των αγροτών από την Αστυνομία

Ελλάδα

Ένταση σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στον Βόλο, καθώς δυνάμεις της Αστυνομίας, απέτρεψαν νέο μπλόκο των αγροτών που επιχείρησαν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αλμυρού.

Ωστόσο, κάποιοι αγρότες πέρασαν με τα πόδια το μπλόκο της Αστυνομίας, ενώ αναμένονται οι επόμενες κινήσεις τους, όπως αναφέρει το thenewspaper.gr

Νωρίτερα οι αγρότες του Βόλου είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στον συμβολικό αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης,  ενώ είχαν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα σε τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό για την κυκλοφορία, επειδή γίνονται εργασίες επί της ΠΑΘΕ.

Παράλληλα, στις 5 το απόγευμα, αγρότες από τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου, απειλώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων στην Κεντρική Μακεδονία

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Σήμερα το μπλοκ της Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε αποκλεισμό κομβικών σημείων των κεντρικών οδικών αξόνων.

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας προχώρησαν τα αγροτικά μπλόκα στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών, αλλά και στα Μάλγαρα, τη Χαλκηδόνα, τα Γιαννιτσά και άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, όπου έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ τις τελευταίες ημέρες. Τονίζεται ότι αντίστοιχη κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αύριο, όπως έχουν ήδη προαποφασίσει οι συμμετέχοντες στα μπλόκα.

Στον κόμβο των Μουδανιών, επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο δεν προτίθεται να κάνουν κάποια κινητοποίηση σήμερα.

Ωστόσο, έχουν ήδη προαποφασίσει στη γενική τους συνέλευση ότι θα προβούν σε δίωρο αποκλεισμό αύριο από τις 18.00 και στα δύο ρεύματα. Παρόμοια είναι η κατάσταση με το αγροτικό μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προβούν και σήμερα σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 19:00, όπως έπραξαν και χθες.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα σε επίπεδο αγροτικών κινητοποιήσεων και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου έχουν στηθεί μπλόκα, σε συνέχεια της απόφασης που λήφθηκε χθες στην Νίκαια της Λάρισας. Σε αυτήν, υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και διοργάνωση Πανεργατικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, εντός της επόμενης εβδομάδας με τρακτέρ. Βέβαια, έχουν διαμηνύσει ότι εάν μέχρι και αύριο ο πρωθυπουργός ικανοποιήσει αιτήματά τους, τότε θα παύσουν και τις κινητοποιήσεις τους.

Οι ίδιοι δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν θα κάνουν πίσω ούτε μισό βήμα στις βασικές τους διεκδικήσεις καθώς ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, επτά λεπτά/κιλοβατώρα στο ρεύμα, κρατική επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποζημιώσεις στο 100%, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και φρένο στις ελληνοποιήσεις.

Στο μεταξύ, για το προσεχές Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 19:30, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής

Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. 
«Όλα είναι ανοιχτά και εφόσον ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ανταποκριθεί στα όσα δικαίως ζητάμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στον πρωτογενή τομέα, τότε δεν αποκλείεται να ακολουθήσουμε σκληρότερη στάση. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας» αναφέρει ο αγρότης Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Κόκοτας: Τα πρώτα ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή - «Αναπνέει μόνος του»

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος από την 28η Μαρτίου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από έμφραγμα και...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...