Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βόλος: Οι κάτοικοι μετατρέπουν τα σπίτια τους σε «φρούρια» εν όψει της νέας κακοκαιρίας (Εικόνες)

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και ημέρες πως η Θεσσαλία θα είναι από τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων

Ελλάδα

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία και ενώ οι κάτοικοι των πόλεων της Περιφέρειας μετρούν ακόμα τις «πληγές» τους, βρίσκονται ξανά σε επιφυλακή εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που έχει προβλεφθεί ότι θα πλήξει τις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές.

Στον απόηχο των προειδοποιήσεων οι κάτοικοι του Βόλου κάνουν ό,τι μπορούν, με όσα μέσα διαθέτουν να προστατέψουν ό,τι έχει απομείνει, μετατρέποντας τις κατοικίες τους και τις επιχειρήσεις τους σε «φρούρια».

 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει το thesstoday.gr από την πόλη, από τις πλημμυρισμένες γειτονιές συγκεκριμένα στο Παλιό Λιμεναρχείο και στις οδούς περιμετρικά του ρέματος Κραυσίδωνα.

Εικόνα από την είσοδο κατοικίας

Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές απασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με το να κουβαλούν τσουβάλια με άμμους και να τα τοποθετούν στις εισόδους των πολυκατοικιών, ενώ άλλοι χτίζουν τείχος με λαμαρίνες και άλλοι με τούβλα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, εκτός από το να περιμένουμε. Από προχθές στοιβάζουμε τα σακιά και δημιουργούμε μια γραμμή άμυνας, και ο Θεός βοηθός» αναφέρει κάτοικος της περιοχής, ενώ παράλληλα οι καταγγελίες για καθυστέρηση στα αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, πληθαίνουν.

«Δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό φρεατίων, ενώ ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι το ρέμα του Κραυσίδωνα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι το ρέμα παραμένει θαμμένο κάτω από ένα μπαζότοπο.

Εικόνα από το ρέμα Κραυσίδωνα

Με την πρώτη βροχή θα πλημμυρίσουν

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων εκτιμάται ότι με την πρώτη βροχή οι γειτονιές θα πλημμυρίσουν, εξαιτίας του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού παροχετευτικότητας που φτάνει το 20%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Πάσχα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ - Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ φέρνει η μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσ...

Φόρτωση άρθρων...