Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Βόλος: Πώς περιέγραψε ο 50χρονος την δολοφονία του κουνιάδου του

Ελλάδα

Στο φως έρχεται η απολογία του 50χρονου που σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του, στον Βόλο, μόλις η 18χρονη κόρη του του μίλησε για τη φρίκη που φέρεται να βίωνε στα χέρια του αδελφού της μητριάς της.

«Φώναζα “γιατί μου βίασες το παιδί” και εκείνος με ειρωνευόταν», ανέφερε στην απολογία του ο 50χρονος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τον στήριζα, τον βοηθούσα οικονομικά, τον έβαζα σπίτι μου και εκείνος μου βίαζε το παιδί. Με κυρίευσε το αίσθημα της προδοσίας».

Έπειτα από τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την τύχη του σε λίγες μέρες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου μόλις ανακοινώθηκε πως αφήνεται προσωρινά ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό:

«Ένιωσα ψυχική ανακούφιση, αμέσως έπεσα στην αγκαλιά των παιδιών μου. Φυσικά και είμαι μετανιωμένος και στεναχωρημένος για ό,τι έχει γίνει».
Ο 50χρονος υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 33χρονο. Το μόνο που ήθελε, όπως είπε, ήταν να τον κοιτάξει κατάματα και να τον ρωτήσει γιατί. Γιατί έκανε κόλαση τη ζωή της ανήλικης τότε κόρης του.

«Το μυαλό μου θόλωσε. Χάθηκε κάθε ίχνος λογικής. Δεν μπορούσα πλέον να διαχειριστώ την κατάσταση. Ήθελα να μου πει για ποιο λόγο έκανε ό,τι έκανε», είπε ο κατηγορούμενος.

«Με πίεζε να του παραχωρήσω το σπίτι μου»

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν πάντα τυπικές, ενώ μάλιστα το τελευταίο τρίμηνο είχαν ψυχρανθεί, καθώς ο 33χρονος φέρεται να πίεζε τον δράστη να του παραχωρήσει το σπίτι του στην Αλβανία.

«Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν είχαμε μιλήσει καθόλου, ούτε καν για να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον καλή χρονιά. Κι αυτό γιατί με πίεζε αφόρητα να του παραχωρήσω το σπίτι μου στην Αλβανία για να πηγαίνει όποτε ήθελε. Ποτέ δεν κάναμε παρέα γιατί ήταν απότομος και βίαιος χαρακτήρας. Τσακωνόταν με όλους, αφού δεν δούλευε», είπε ο 50χρονος.

Από τις 7 Ιανουαρίου, όπως είπε, ανεβαίνει έναν δικό του Γολγοθά. Από την ημέρα δηλαδή που έμαθε από την σπιτονοικοκυρά πως η 18χρονη κόρη του χρωστά τέσσερα ενοίκια, δηλαδή το ποσό των 1040 ευρώ.

«Αυτό με θορύβησε, αφού της είχα δώσει τα λεφτά για να τα καταβάλει. Κατάλαβα ότι κάτι κακό θα είχε συμβεί, καθώς η πράξη αυτή ήταν εντελώς αντίθετη από τον χαρακτήρα της κόρης μου», είπε ο δράστης της δολοφονίας.

«Συγκλονίστηκα όταν έμαθα το όνομα του βιαστή της»

Έπειτα από πιέσεις, η 18χρονη αποκάλυψε στον πατέρα της πως κάποιος την βίαζε από τα 9 της χρόνια, πως βιντεοσκοπούσε τις πράξεις και πως με αυτόν τον τρόπο την εκβίαζε αποσπώντας χρηματικά ποσά.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Έβλεπα τις κόρες μου να κλαίνε. Έκλαιγα κι εγώ, γιατί ένιωθα ότι δεν μπόρεσα να τις προστατεύσω. Για χάρη της κόρης μου αντέδρασα ψύχραιμα, την πήρα αγκαλιά και της είπα πως δεν έφταιγε, ότι την αγαπάω και ότι θα είμαι δίπλα της. Την πήγα σε ψυχίατρο και μετά σε δικηγόρο για να καταγγείλει αυτό το τέρας».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που η κόρη του κατονόμασε τον βιαστή της: «Το πρωί της Τρίτης η κόρη μου αποφάσισε να μου εκμυστηρευτεί το όνομα του βιαστή της. Με συγκλόνισε συθέμελα, καθώς συνειδητοποίησα πως ο βιαστής της κόρης μου είναι ο αδελφός της συζύγου μου, ο θείος της. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην εύθραυστη ήδη ψυχική μου κατάσταση».

«Δεν κρύφτηκα. Αντιθέτως έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών και αμέσως αποκάλυψα όλη την αλήθεια», θα συμπληρώσει, τονίζοντας πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα, πως το μοιραίο έγινε την ώρα που πάλευαν σώμα με σώμα και πως υπήρξε επαφή των χεριών του θύματος με το όπλο.

«Παλεύαμε σώμα με σώμα και ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Με το που άκουσα τον πυροβολισμό, είδα το θύμα να πέφτει κάτω και τότε χάθηκαν όλα από μπροστά μου. Υπήρξε επαφή των χεριών του θύματος με το όπλο μου, όπως θα προκύψει και από την εξέταση του όπλου».

Ο 50χρονος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της κόρης του έως ότου αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

«Ήθελα να τον κάνω να ομολογήσει»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 33χρονο κουνιάδο του, αλλά να τον κάνει να ομολογήσει.
«Τον ρώτησα “γιατί το έκανες αυτό στο κορίτσι μου;”. Εκείνος με κοίταξε χαμογελώντας και μου είπε “τι θέλεις ρε μ@@;” και άρχισε να με πλησιάζει, κάνοντας κινήσεις ζιγκ ζαγκ. Το θύμα ήταν 34 ετών με ύψος 1.90 και 120 κιλά. Ήταν γυμνασμένος, βίαιος και σχεδόν τριπλάσιος από μένα που είμαι 50 ετών, 1.67 ύψος και 86 κιλά», είπε ο 50χρονος.

«Το μόνο που πρόλαβα όταν με πλησίασε ήταν να τον χτυπήσω με την κάνη του όπλου στο πρόσωπο. Έπεσε κάτω. Αν είχα όντως πρόθεση να τον σκοτώσω, την δεδομένη στιγμή θα τον πυροβολούσα. Δεν το έκανα αφού το μόνο που ήθελα ήταν να μάθω γιατί έκανε όσα έκανε στην κόρη μου», συμπλήρωσε.

Όπως υποστήριξε ο 50χρονος, το θύμα άρπαξε το όπλο του και προσπάθησε να του το αφαιρέσει. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, μέχρι που ακούστηκε ο πυροβολισμός και ο 33χρονος έπεσε νεκρός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...