Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βόλος: Υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε το βρέφος

Ελλάδα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την φονική παράσυρση του βρέφους στον Βόλο. Το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής, που παρέσυρε τον παππού, ο οποίος κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό ήταν υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εκπομπή «LiveNews» στο MEGA.

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, που περιμένουν με αγωνία οι γονείς και οι συγγενείς του τεσσάρων μηνών βρέφους.

Όπως μεταδόθηκε, επειδή το τροχαίο ήταν θανατηφόρο δεν διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση, αλλά ο 33χρονος έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος και ούρων.

Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους

Η μητέρα του βρέφους μίλησε στην ίδια εκπομπή για την δραματική στιγμή, που κόπηκε το νήμα της ζωής του μωρού. Περιγράφει με δικά της λόγια το πώς βίωσε το τραγικό δυστύχημα. «Δεν έτρεξε η γιαγιά να πάρει το μωρό από τον δρόμο. Εγώ κατέβαζα το καρότσι από το αυτοκίνητο. Εγώ, η μάνα του», αναφέρει η μητέρα του βρέφους.

Όταν η μηχανή παρέσυρε τον παππού και το βρέφος εκτοξεύτηκε μακριά, η μητέρα μέσα στον πανικό της έκανε ό,τι μπορούσε για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο παιδί της. «Έτρεξα, πήρα αγκαλιά το μωρό και το έδωσα στην γιαγιά του, η οποία βρισκόταν απέναντι. Για να φύγει με ταξί να προλάβουμε να σώσουμε το μωρό», περιγράφει.

Στο MEGA μίλησε και ο οδηγός ταξί, που μετέφερε το μωράκι στο νοσοκομείο. 

«Όταν μπαίνει στο αυτοκίνητό σου ένα μωρό, που δεν ξέρεις εάν είναι πεθαμένο ή ετομοθάνατο και η τύχη του σε ένα βαθμό εκείνη την ώρα κρίνεται στα χέρια σου. Αν μπορέσεις να το κάνεις εικόνα αυτό, θα καταλάβεις ένα μικρό μέρος απ’ αυτά που έγιναν», ανέφερε.

Η μητέρα του βρέφους κινητοποιήθηκε άμεσα και για τον πάτερα της, σπεύδοντας να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο. «Εγώ πήρα τον παππού, δηλαδή τον πατέρα μου και πήγαμε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο μου», είπε η μητέρα του βρέφους.

«Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος και πήγαινε να περάσει τον δρόμο, ανεξαρτήτως αν είναι διάβαση ή όχι, και λιποθυμήσει δηλαδή τον πατάμε από πάνω και τον σκοτώνουμε; Αυτό θέλουν να μας πούνε; Παίρνουμε μια μηχανή και όποιον πάρει ο χάρος;». Τώρα, όπως αναφέρει, αναμένει μόνο την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φόρτωση άρθρων...