Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Βίντεο-ντοκομέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Κάμερα ασφαλείας στη Σταδίου κοντά στο υπουργείο Εργασίας, όπου χθες τα ξημερώματα εξερράγη βόμβα, κατέγραψε τον εκκωφαντικό ήχο από τη στιγμή της έκρηξης.

Ο θόρυβος που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι κοντά στο υπουργείο ήταν εκκωφαντικοί. Εκτός από την έκρηξη ακούστηκε ο ήχος από τα τζάμια που έσπασαν, ενώ ήχησαν και συναγερμοί προφανώς από παρακείμενα κτίρια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Τα ξημερώματα εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών, και σήμανε συναγερμός μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας. Στο τηλεφώνημα, αγνωστος προειδοποίησε ότι η βόμβα θα σκάσει σε 40 λεπτά. Στη συνέχεια κάλεσε εκ νέου και ανέφερε ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα (Alpha Bank) που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο επί της Κοραή.

Μετά από το τηλεφώνημα για βόμβα και τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου - τσάντας- έξω από το υπουργείο Εργασίας, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν, ενώ έσπευσαν στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, η Αστυνομία συλλέγει υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας λόγω ύποπτου αντικειμένου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής με την οδό Πεσματζόγλου.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...