Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Χαλκιδική: Χτύπησαν, κλείδωσαν σε δωμάτιο και λήστεψαν ηλικιωμένο

Στιγμές τρόμου έζησε ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Χαλκιδική τα ξημερώματα της Τρίτης στα χέρια τεσσάρων ληστών. Από τους τέσσερις ληστές οι δύο ήταν ανήλικοι.

Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στην κατοικία του ηλικιωμένου, αφού παραβίασαν το παράθυρο. Χτύπησαν τον ηλικιωμένο, τον ακινητοποίησαν και τον κλείδωσαν σε υπνοδωμάτιο. Στη συνέχεια, ανενόχλητοι, έψαξαν τους χώρους της κατοικίας, αφαιρώντας ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και το όχημα του ηλικιωμένου, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δράστες χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα, διέρρηξαν τέσσερα καταστήματα σε κοντινές περιοχές, απ’ όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα προϊόντα και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην εθνική οδό Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόσκρουση σε μεταλλικό στηθαίο.

Οι τρεις ληστές συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Τρίτης σε περιοχή της Χαλκιδικής μετά την έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία ενός ακόμα ανήλικου συνεργού τους. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και κλοπής κατά συναυτουργία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Μαΐου, διέπραξαν σε περιοχές της Χαλκιδικής μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και δύο διαρρήξεις οικιών, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και ένα δοχείο με βενζίνη. Επίσης από την αυλή του ενός σπιτιού αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα όχημα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση στη θετικότητα του κορωνοϊού

Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). ...

Φόρτωση άρθρων...