Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ποτάμια οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας από την ισχυρή καταιγίδα (Photos)

Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Daniel» πλήττει από το πρωί της Τετάρτης και το κέντρο της Αθήνας. To απόγευμα ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πρωτεύουσα. Έπειτα από τα πρωινά ξεσπάσματα, γύρω στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε νέο κύμα, με καταιγίδες και κεραυνούς στην πρωτεύουσα. Ίδια φαινόμενα παρατηρούνται στον Πειραιά και στα νότια προάστια της Αττικής.  

Συνέπεια των ισχυρών φαινόμενων είναι να έχουν προκληθεί μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Παράλληλα, σημειώνονται μικρές διακοπές ρεύματος στο Σύνταγμα λόγω πτώσης της τάσης. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί γύρω στις 15 κλήσεις για να επέμβει στην Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κάποιες για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. 

Ακόμα, έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στον «Ευαγγελισμό», λόγω εισροής υδάτων στο πρώτο επίπεδο. Oι δρόμοι σε Μητροπόλεως και Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Λόγω συσσώρευσης των υδάτων, έχει σημειωθεί διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο ύψος της εξόδου προς Συγγρού. 

Στα νότια προάστια, λόγω συσσώρευσης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κωνταντίνου Καραμανλή στην περιοχή της Βούλας, στο ύψος του Ασκληπιείου στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Χάος στο κέντρο της Αθήνας από την ισχυρή καταιγίδα

Διακοπές στην κυκλοφορία και μεγάλες καθυστερήσεις στους δρόμους του Λεκανοπεδίου

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Αττική να έχουν μετατρέψει σε ποτάμια τους δρόμους. Η κυκλοφορία έχει, παράλληλα, διακοπεί σε ορισμένα σημεία. 

Μποτιλιαρισμένοι είναι οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εικόνα χάους υπάρχει και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, όπως και στην Παραλιακή. 

Στην Αττική Οδό οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τη μισή ώρα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. 

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, η Τροχαία έχει προβεί στις ακόλουθες διακοπές κυκλοφορίας: 

- Στην οδό Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας

- Στη Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα στο ύψος της εξόδου προς Συγγρού 

- Στη Λεωφόρο Κωσνταντίνου Καραμανλή στην περιοχή της Βούλας στο ύψος του «Ασκληπιείου» στο ρεύμα προς Αθήνα

Χάος στο κέντρο της Αθήνας από την ισχυρή καταιγίδα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...