Δευτέρα
27 Απριλίου 2026

Χατζηδάκης: Δύο κρίσιμες δοκιμασίες για την ΔΕΗ το φθινόπωρο

Ελλάδα
Δύο ημερομηνίες-κλειδιά περιέχει το προσεχές τρίμηνο ώστε να διαπιστωθεί η προοπτική της ΔΕΗ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ο υπουργός απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις όσον αφορά το πόρισμα της μελέτης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.

Ακολουθεί η 31η Οκτωβρίου, «ημερομηνία ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-Μνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ταυτότητα της επιχείρησης, ειδικά ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους. Προσέθεσε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση

Να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά επιθυμούν οι δικοί της άνθρωποι, που ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η έρευνα μέχρι να εξεταστεί κάθε...

Φόρτωση άρθρων...