Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μπορντό: Φόβοι πως έχουν μολυνθεί με αλλαντίαση έως και 25 θαμώνες του wine bar

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές Αρχές στη Γαλλία έπειτα από τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση σε wine bar του Μπορντό, καθώς εκτιμάται πως έχουν νοσήσει βαριά και άλλοι θαμώνες.

Eικάζεται ότι στις χαλασμένες σαρδέλες που προκάλεσαν αλλαντίαση έχουν εκτεθεί έως και 25 άτομα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (ECDC).

Πάντως, πως το βακτήριο που προκαλεί την αλλαντίαση δεν προκαλεί αμέσως συμπτώματα σε όλους τους ανθρώπους που μολύνει. Ο χρόνος που μεσολαβεί από την έκθεση έως τη νόσο κυμαίνεται από λίγες ώρες έως ημέρες.

Οι Αρχές φοβούνται ότι υπάρχουν και άλλοι μολυσμένοι θαμώνες του εστιατορίου δεδομένου ότι το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και για τον λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί ώστε να τους εντοπίσουν.

Ακόμη, στην ενημέρωσή του το ECDC αναφέρει ότι έως σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2023 με αλλαντίαση έχουν διαγνωστεί 15 άνθρωποι. Τουλάχιστον 10 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, οι οκτώ στην εντατική.

Το ECDC επισημαίνει ακόμη πως οι Αρχές στη Γαλλία ανέφεραν την πρώτη συρροή κρουσμάτων στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 και πρόκειται για τους 8 πρώτους πελάτες του γνωστού μπαρ που νόσησαν από αλλαντίαση, ενώ όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό.

Οι εθνικότητες των ασθενών

Το ECDC αναφέρει ότι πολλοί από τους ασθενείς που νόσησαν έως σήμερα είναι τουρίστες. Συνολικά πρόκειται για ανθρώπους από 8 εθνικότητες. Εκτός από τους Γάλλους και την Ελληνίδα, συμπεριλαμβάνονται Αμερικανοί, Καναδοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιρλανδοί.

Οι σαρδέλες που σερβίρει το συγκεκριμένο μπαρ του Μπορντό, παράγονται από το ίδιο και δεν τις διανέμει αλλού και προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδημία, έχουν απομακρυνθεί όλες από το κατάστημα.

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτές πιθανώς έχουν εκτεθεί έως και 25 άτομα με τις αρχές της Γαλλίας να έχουν απευθύνει έκκληση προς εκείνους που επισκέφθηκαν το μπαρ στο διάστημα 4-10 Σεπτεμβρίου, να επικοινωνήσουν μαζί τους. ενθαρρύνοντάς του ταυτόχρονα να επικοινωνήσουν επειγόντως με γιατρό, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα που εμπνέουν ανησυχία.

Όπως αναφέρει τέλος η ίδια πηγή στους ασθενείς, καθώς και στις σαρδέλες εντοπίστηκε ο τύπος Β της αλλαντικής τοξίνης, η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης (Clostridium botulinum).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια - Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Φόρτωση άρθρων...